A zamárdi önkormányzat csak a már beoltott bulizókat engedné be a Balaton Soundra

2021. március 1. – 17:00

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Ha lesz idén júniusban Balaton Sound, a Zamárdi önkormányzat csak a már beoltott bulizókat engedné be a fesztiválra. Csákovics Gyula polgármester azt mondta a 24.hu-nak, hogy az önkormányzat kötelezővé tenné az oltási igazolványt a rendezvényen.

Kádár Tamás, a fesztivált szervező Sziget Zrt. ügyvezetője szerint az oltási igazolvány kötelezővé tétele nem életképes megoldás.

Szerinte egyelőre azt sem tudni, hogy a 20–30 éves fiatalok egyáltalán megkapják-e nyárig a koronavírus elleni védőoltást, másrészt az is jogi problémákat okozna, hogy a szervezőknek ellenőrizniük kellene a jegyvásárlók szenzitív egészségügyi adatait.

Úgy véli, az elmúlt napok kormányzati bejelentései alapján csökkent az esélye, hogy az idei szezonban bármilyen, akár oltási igazolványos tömegrendezvényeket lehessen tartani.

Balaton Sound 2016. július 7-én, Zamárdiban – Fotó: Völgyi Attila / NURPHOTO VIA AFP
Balaton Sound 2016. július 7-én, Zamárdiban – Fotó: Völgyi Attila / NURPHOTO VIA AFP

Zamárdi városi testülete múlt csütörtökön arról döntött, engedélyezik, hogy szigorú járványügyi feltételek mellett nyáron két fesztivált rendezzenek a településen. A Sziget Kulturális Menedzseriroda Kft. korábban június végére foglalta le a Balaton Sound helyszínét, a Volt Kft. pedig augusztus közepén a Strand Fesztivált tervezi itt tartani.

Kádár szerint a fesztiválok rendezésével kapcsolatos végső döntést a következő hetekben hozzák meg, a Sound helyzete a Zamárdival folyó tárgyalások eredményétől is függ. A város a múlt csütörtöki testületi ülésen azt is megszavazta, hogy ha a járványhelyzet nem engedi megtartani az idei fesztiválokat, akkor azokat átviszik 2022-re.

A magyarországi fesztiválhelyzet még nem tisztázott, Gerendai Károly azt mondta korábban, márciusig kell eldőlnie, hogy idén nyáron lesz-e Sziget. A járvány tavaly decemberig legalább negyvenmilliárd forintos bevételkiesést okozott a magyar zeneiparban, 2020-ban elveszítette piacának körülbelül a 60 százalékát.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!