Türkmenisztánban hivatalosan nincs koronavírus, de a brit nagykövet csak megfertőződött valahogy

2020. december 17. – 08:16

frissítve

Türkmenisztánban hivatalosan nincs koronavírus, de a brit nagykövet csak megfertőződött valahogy
Mintát vesznek egy autóval érkező pácienstől a koronavírus-gyanús esetek szűrésére felállított mobil mintavételező állomáson Szentendrén 2020. december 16-án – Fotó: Kovács Tamás / MTI

Másolás

Vágólapra másolva

Folyamatosan frissülő hírfolyamunk a koronavírus-járványról csütörtökön.

Azt már a múlt heti kormányinfón kiderült, hogy idén szilveszterkor nem lesz tűzijátékozás: az erről szóló kormányrendelet a szerdai Magyar Közlönyben jelent meg. A részletszabályok szerint „az 1. és 2. pirotechnikai osztályba tartozó tűzijáték termék a Kr. 104. § (1) bekezdés c) pontja szerint december 28-án 18 óra és a következő naptári év január 1-jén 6 óra között tartó időszak tartama alatt sem használható fel”, de a 3. pirotechnikai osztályba tartozó (jellemzően ezek a szilveszteri tűzijátékok) tartozó tűzijátékokat sem lehet árulni, de felhasználni sem. A Kormányzati Tájékoztatási Központ szerdán azt írta: akár 150 ezer forinttal büntethető szabálysértést követ el az, aki a szilveszterkor használatos pirotechnikai termékek forgalmazására, birtoklására, felhasználására vonatkozó előírásokat megszegi. (Magyar Közlöny / MTI)

„Nem szeretnék a sor elejére tolakodni, de meg akarom mutatni az amerikaiaknak, hogy biztonságos az oltás” – fogalmazott Joe Biden egy szerdai eseményen a Reuters szerint. Az Amerikai Egyesült Államok novemberben megválasztott elnöke a jövő héten kapja meg a koronavírus elleni vakcinát. Nyilvánosan fogják beoltani, hogy ezzel is mindenkit arra buzdítsanak, menjen el beoltatni magát. Bővebben erről itt írtunk.

74 186 004-re nőtt világszerte a koronavírus-járvány regisztrált fertőzöttjeinek a száma, a halálos áldozatoké pedig 1 645 512. Egy nappal korábban 73 475 980 fertőzöttet tartottak nyilván, a halálos áldozatok összesített száma pedig 1 635 427 volt. A legfertőzöttebbnek számító Egyesült Államokban 16 964 180-an kapták el a koronavírust eddig a napig, és 307 340 koronavírusos beteg halt meg a járvány kezdete óta. A második legtöbb fertőzött Indiában (9,9 millió), a harmadik legtöbb Brazliában (7,04 millió) van. (MTI / Johns Hopkins Egyetem)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!