Már jövő héten beoltják koronavírus ellen Joe Bident

2020. december 17. – 05:28

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Mike Pence amerikai alelnök pénteken, Joe Biden, az USA novemberben megválasztott elnöke pedig a jövő héten kapja meg a koronavírus elleni vakcinát. Mindketten nyilvánosan vállalták az oltást.

„Nem szeretnék a sor elejére tolakodni, de meg akarom mutatni az amerikaiaknak, hogy biztonságos az oltás” – fogalmazott Joe Biden egy szerdai eseményen a Reuters szerint. Az Amerikai Egyesült Államok novemberben megválasztott elnöke a jövő héten kapja meg a koronavírus elleni vakcinát. Nyilvánosan fogják beoltani, hogy ezzel is mindenkit arra buzdítsanak, menjen el beoltatni magát.

Mike Pence alelnök már ezen a héten, pénteken megkapja a vakcinát, a 61 éves republikánus politikust ugyancsak nyilvánosan oltják majd be, hogy népszerűsítsék a vakcinát,

Az amerikai járványügyi hatóságok múlt szombaton tettek hivatalos javaslatot az oltókampány megkezdésére a Pfizer és a BioNtech vakcinájával – írja az MTI. 2,9 millió vakcinát foglaltak le, és már a héten megkezdték az oltásokat. Először az egészségügyi dolgozókat és a veszélyeztetettebb korban lévőket oltják be.

Azt egyelőre nem tudni, hogy Trump mikor kapja meg a vakcinát, a Fehér Ház csütörtökön azt közölte, hogy amint az orvosi stáb azt javasolja, beoltják az elnököt.

Legfrissebb híreinkért kattintson ide.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!