171 beteg halt meg egy nap alatt koronavírusban

2020. december 11. – 09:31

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

6197 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (Covid-19), ezzel 271 200 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 171 beteg, így az elhunytak száma 6622 főre emelkedett. A gyógyultak száma is folyamatosan nő, jelenleg 78 700 fő, az aktív fertőzöttek száma 185 878. Az aktív fertőzöttek 19 százaléka, az elhunytak 21 százaléka, a gyógyultak 23 százaléka budapesti. 7841 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 610-en vannak lélegeztetőgépen, olvasható a koronavirus.gov.hu oldalon.

A frissen közölt 28 603 tesztszámhoz képest az új fertőzöttek aránya 21,7 százalékos lett. A hét elején három napon is csökkenő tendenciát mutatott az új fertőzöttek száma, majd csütörtökön megfordult a trend több mint ötezer új fertőzöttel. A pénteki adatok szerint ez ismét tovább emelkedett.

A csütörtöki kormányinfón Gulyás Gergely megismételte, hogy január 11-ig érvényben maradnak az eddigi járványügyi szabályok és korlátozások. Arról, hogy szentestére lesznek-e speciális szabályok, december 21-én dönt a kormány az aktuális adatok fényében. Szilveszter azonban biztosan nem lesz kivétel, ezért megtiltják a petárdák és tűzijátékok árusítását.

A kancelláriaminiszter megerősítette azt is, hogy amennyiben elérhető lesz többféle vakcina, mindenki eldöntheti, hogy melyiket adatja be. Nem az Európai Gyógyszerügynökség, hanem a magyar hatóságok döntik el, milyen vakcina kap nálunk engedélyt. Csütörtöki közlése szerint 7869 kórházban ápolt beteg közül 994 ember fekszik intenzív osztályon.

A koronavírus magyarországi terjedéséről szóló részletes grafikáinkat itt böngészheti.

A kereskedelmi szervezetek kezdeményezésére Novák Katalin egyeztetett az Idősek Tanácsával, ami támogatta a 65 éven felüliek vásárlási sávjának felfüggesztését az adventi időszakra. Gulyás szerint a kormány pénteken vagy szombaton dönthet az ügyben. Felmerült az is, hogy létszámkorlátozást kellene bevezetni a boltokban a tumultus elkerülésére, ebben a kérdésben is várható a kormány intézkedése.

Olvasóinkat arra kértük, hogy ha kirúgták a járvány miatt, munkát kellett váltania, más tevékenységbe fogott? Írja meg nekünk!

A koronavírus-vakcinákat már egyre több helyen tesztelik embereken, és néhány országban már el is kezdődött az oltóprogram. A szakemberek abban bíznak, hogy a népesség nagy arányú beoltásával megfékezhető a járvány. Erre jó esély van, de az a kérdés is jogosan merül fel, hogy mi van akkor, ha a vírusnak egy olyan mutációja jelenik meg, ami ellen nem nyújt védelmet a rendkívül gyorsan kifejlesztett vakcina. Ez is lehetséges, mert a vírus változik, de az sem lehetetlen, hogy a SARS-CoV-2 a saját túlélése érdekében takarékra veszi magát. Erről szóló cikkünket itt olvashatja el.

Kattintson ide a legfrissebb hírekért!

Ha fontosnak tartja a független sajtót kattintson ide, és támogassa a Telexet!

A téma érzékenysége miatt ebben a cikkben nem jelenítünk meg reklámokat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!