RTL Klub: létszámkorlátozást vezethetnek be a boltokban karácsony előtt

Legfontosabb

2020. december 10. – 18:22

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Kötelezően korlátozhatják a boltba lépők számát karácsony előtt – derült ki Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszternek az RTL Klub Híradójának kérdésére adott válaszából. A miniszter a Híradó kérdésére azt mondta, erről akár már holnap dönthet a kormány.

Bár Müller Cecília országos tisztifőorvos is inkább a webáruházak használatát ajánlotta a járványveszély elkerülésére, az idősek vásárlási sávjának bevezetésével és az este 7 óráig tartó nyitvatartással karácsony előtt egyre nagyobb tumultus alakul ki az üzletekben.

A kereskedők különböző eszközökkel már most is korlátozni igyekszenek a vásárlók számát: csak meghatározott mennyiségű bevásárlókosarat vagy bevásárlókocsit tesznek ki az üzletek elé, ezek nélkül pedig nem is lehet bemenni a boltokba.

A probléma a csütörtöki Kormányinfón is szóba került. Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter azt mondta: a kormány is látja a problémát, hogy karácsony előtt tumultus van a boltokban, és ehhez az idősek vásárlási sávja is hozzájárulhat.

Gulyás szerint ezt a két problémát együtt érdemes kezelni. Erről több egyeztetés is folyt, miután a különböző kereskedelmi szervezetek kezdeményezték az idősek vásárlási sávjának felfüggesztését. Gulyás szerint az Idősügyi Tanáccsal is tárgyalnak erről, és az eredményről pénteken vagy szombaton tudnak tájékoztatást adni.

Novák Katalin családügyekkel foglalkozó tárca nélküli miniszter ezután a Facebookon azt közölte: egyeztettek az Idősek Tanácsának tagjaival, és az adventi időszakra a zsúfoltság elkerülése érdekében javasolják az idősek vásárlási sávjának felfüggesztését.

November 24. óta az üzletekben hétköznapon 9-11 között, hétvégén 8-10 óra között csak a 65 évnél idősebbek vásárolhatnak az élelmiszerüzletekbe, drogériákban és gyógyszertárakban.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!