3870 új fertőzött, 116 beteg halt meg

2020. december 7. – 09:03

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

3870 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 254 148 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 116 beteg, így az elhunytak száma 5984 főre emelkedett. A gyógyultak száma is folyamatosan nő, jelenleg 74 283 fő, az aktív fertőzöttek száma 173 881. Az aktív fertőzöttek 19%-a, az elhunytak 22%-a, a gyógyultak 24%-a budapesti. 7932 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 674-en vannak lélegeztetőgépen, olvasható a koronavirus.gov.hu oldalon.

Az elmúlt napok adataihoz képest jelentősen csökkent az új fertőzöttek száma, vasárnap 6697, szombaton 5525, pénteken 6212 új megbetegedésről számoltak be. Négyezer alatt legutóbb december 1-én volt ez a mutató.

A hétfői adatok szerint jelentősen csökkent a járvány halálos áldozatainak száma is. Szombaton az eddigi legtöbb áldozatról szólt a napi tájékoztató, 193 ember vesztette életét. Pénteken 189-en haltak meg koronavírus-fertőzöttként, csütörtökön pedig 182 beteg halt meg. Vasárnapra csökkent a halálozások száma, 162 áldozata volt a járványnak. A halálozási adatokról szóló elemzésünket itt olvashatják.

Az új napi esetek (3870) aránya az új mintavételekhez (21424) képest szintén csökkenést mutat, hétfőn 18,1 százalékos volt a pozitivitási ráta.

A koronavírus magyarországi terjedéséről szóló részletes grafikáinkat itt böngészheti.

A kormány várhatóan hétfőn dönt a december 10-e után életbe lépő új szabályokról. Ezzel kapcsolatban pénteken Orbán Viktor azt mondta, hogy az első beszélgetések után a hazai szakemberek mereven ellenezték a nagyobb léptékű enyhítéseket.

Ezzel kapcsolatban Szlávik János, a Dél-pesti Centrumkórház Országos Hematológiai és Infektológiai Intézetének osztályvezető főorvosa az M1 szombat napközbeni Híradójában arról beszélt, hogy az ünnepekkor sem lazítana a járványügyi szabályokon. A főorvos szerint a karácsonyi bevásárlási időszak, a karácsonyi ebédek és vacsorák azok, amik a legnagyobb veszélyt jelenthetik a vírus terjedése szempontjából. Éppen ezért nem lehet megengedni azt, hogy teljesen megszüntessük a korábbi szigorító intézkedéseket.

Müller Cecília vasárnap a köztévének azt mondta, hogy az intézkedések bevezetése után három-négy héttel jelennek meg az eredményeik, a halálozások esetében pedig ez az időszak még hosszabb lehet. Csupán a fertőzésszám csökkenése utáni harmadik-negyedik hétre várják azt, hogy az elhunytak számában is javulás mutatkozik. Az országos tisztifőorvos szerint viszont nagyon rossz irány, hogy tömve vannak a bevásárlóközpontok. „Természetes, hogy az emberek meg akarják ajándékozni a szeretteiket, de ezt inkább fegyelemmel, a másikra figyeléssel célszerű megtenni, mert így egészséget lehet adni”.

Az összes koronavírusról szóló hírünket itt olvashatja.

A legfrissebb hírekért ide kattintson!

A téma érzékenysége miatt ebben a cikkben nem jelenítünk meg reklámokat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!