Szlávik: nem szabad enyhíteni a korlátozásokon karácsonykor

2020. december 05. – 15:19

Másolás

Vágólapra másolva

„A karácsonyi bevásárlási időszak, a karácsonyi ebédek és vacsorák azok, amik a legnagyobb veszélyt jelenthetik a vírus terjedése szempontjából. Éppen ezért nem lehet megengedni azt, hogy teljesen megszüntessük a korábbi szigorító intézkedéseket. Az embereknek tudomásul kell venni, hogy ez a karácsony nem olyan, mint a korábbiak és azért, hogy magukat és az idős rokonaikat megvédjék, mindenképp be kell tartani a jelenleg hozott szabályokat” – mondta az M1 szombat napközbeni Híradójában Szlávik János, a Dél-pesti Centrumkórház Országos Hematológiai és Infektológiai Intézetének osztályvezető főorvosa.

Szintén az M1-en azt is mondta Szlávik János, hogy más országban jellemző tapasztalatok szerint a korlátozások bevezetése után 2-3 héttel kialakul egy úgynevezett plató, majd csökken a fertőzöttek száma.

„Egyes kutatók feltételezik, hogy a következő napokban – szerencsés esetben – csökkenésnek indulhat a fertőzöttek száma” – mondta, hozzátéve, hogy a halálesetek számának csökkenése ezt néhány héttel követi, mivel nagyon sok idős ember fekszik kórházban.

>> A Telex legfrissebb híreit itt találja. <<

Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!