3334 új fertőzött, 91 beteg meghalt

2020. november 23. – 09:09

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Kattintson ide a legfrissebb hírekért!

3334 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 177 952 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 91 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 3891 főre emelkedett, 43 339-en pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 130 722 fő. Az aktív fertőzöttek 22 százaléka, az elhunytak 25 százaléka, a gyógyultak 26 százaléka budapesti. 7461 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 627-en vannak lélegeztetőgépen., olvasható a koronavirus.gov.hu oldalon. A hétfőn közölt új esetek aránya az új mintavételekhez képest 21,8 százalékos volt.

Pénteken minden eddiginél több ember halt meg egy nap alatt, 121 ember vesztette életét. Szombaton a második legmagasabb halálozási adat volt 111 halottal.

Hétfőn kezdődik a dolgozók szűrése antigén gyorstesztekkel az iskolákban, óvodákban, bölcsődékben és az egészségügyi intézményekben. A tesztelés rendszeres lesz az operatív törzs által meghatározott ütemezésben. A kormányhivatalok országszerte mintegy ezer mintavevő csapatot hoznak létre, amelyeknek tagjai lesznek orvostanhallgatók, akiket szintén tesztelnek. Pénteken megkezdődött a szociális intézmények dolgozóinak tesztelése, ennek eredményéről még nem tudni.

Vasárnap Müller Cecília azt mondta, Magyarországon szétterjedt a koronavírus, a vasárnapi adatok szerint a települések kilencven százaléka érintett. Az országos tisztifőorvos szerint bizakodásra ad okot, hogy nem növekednek tovább a fertőzésszámok, de korai még bármiféle következtetést levonni, hiszen a védelmi intézkedések bevezetését követően körülbelül két hétre van szükség, hogy látni lehessen annak eredményeit.

A koronavírus magyarországi terjedéséről ide kattintva találja további részletes grafikonjainkat >>>

A Magyar Orvosi Kamara is felkészül arra, hogy még nagyobb számban lesznek súlyos betegek a kórházakban, ezért etikai ajánlást készített az orvosoknak, ha kapacitáshiány miatt döntésre kényszerülnének, hogy melyik covidos beteget lássák el.

Szerdán dönt a kormány az esetleges további korlátozásokról, nyolc-tíz napnak ugyanis el kell telnie ahhoz, hogy lássák, a legutóbb bevezetett korlátozásoknak milyen hatásuk van a fertőzések alakulására. Erről is beszélt Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a múlt csütörtöki online kormányinfón. A járvány tetőzésére különböző prognózisok vannak, az előrejelzések általában decemberre vagy januárra teszik a járvány hazai tetőzését.

A téma érzékenysége miatt ebben a cikkben nem jelenítünk meg reklámokat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!