87 koronavírus-fertőzött halt meg, 3927 új fertőzöttet találtak

2020. november 12. – 09:25

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Az elmúlt 24 órában 3927 újabb esetben mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel 126 790 főre nőtt a Magyarországon beazonosított fertőzöttek száma.

Meghalt 87 beteg, így az elhunytak száma 2784 főre emelkedett, 29 302-en pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 94 704 fő. 6426 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 486-an vannak lélegeztetőgépen

A koronavírusról tájékoztató kormányzati lap csütörtökön közzétett adatai szerint az aktív fertőzöttek 24 százaléka, az elhunytak 27 százaléka, a gyógyultak 28 százaléka budapesti. 23 521 tesztet végeztek, ezek 16,6 százaléka lett pozitív.

Szerdán 101 halálos áldozatról és 3945 új fertőzöttről érkezett hír. A operatív törzs aktuális sajtótájékoztatóján Müller Cecília országos tisztifőorvos hangsúlyozta: nagy fegyelmezettségre van szükség a járvány megfékezéséhez. Elmondta azt is, hogy kedden az összes aktív fekvőbeteg-ellátást nyújtó intézmény bekapcsolódott a koronavírus-betegek ellátásba, ezzel nőtt az ágyszám. Müller szerint ez a kapacitásbővítés a biztosítéka annak, hogy mindenki megfelelő ellátást kaphasson.

Kedd éjfélkor léptek hatályba az új járványügyi intézkedések Magyarországon. Ezek értelmében néhány kivételtől eltekintve este 8 és hajnal 5 között mindenkinek otthon kell maradni. Kutyát meghatározott távolságban lehet sétáltatni. Az éttermek csak házhoz szállítást vállalhatnak, a középiskolák online oktatásra térnek át, zárt kapussá teszik a sportrendezvényeket, korlátozzák a résztvevők számát az esküvőkön és a temetéseken. A korlátozások első lépésben 30 napig érvényesek.

A maszkviselést is külön szabályozzák: a rendelet előírja, hogy hat éven felül mindenki köteles az orrát és száját folyamatosan elfedő orvosi maszkot, munkavédelmi maszkot, illetve textil- vagy más anyagból készült maszkot viselni egyebek mellett a tömegközlekedési eszközökön, üzletekben, bevásárlóközpontokban, postán, és még számos helyen. Az egyes települések, kerületek önkormányzatai saját hatáskörükben dönthetnek a maszkviselés szabályozásáról a közterületeken, a lehetőséggel pedig sokan éltek is, mert egyre több fővárosi kerületben kötelező a maszk minden utcában.

Orbán Viktor miniszterelnök szerdán este a TV2-nek adott interjújában azt mondta: tudósok, tanácsadók és szakemberek javaslatára hozták meg a szigorításokat, mert a most bevezetett intézkedések nélkül az orvosi ellátás a kórházakban a megfelelő színvonalon nem valósítható meg. A miniszterelnök szerint „ágy, maszk, lélegeztetőgép és orvos is van, de a számok azt mutatják, ez nem elég”. Szerinte a mostani intézkedésekkel a korábban említett 50 százalék helyett most már 99,9 százalék az esélye annak, hogy az egészségügyi rendszer a következő hetekben elbírja a terhelést.

A koronavírus magyarországi terjedéséről ide kattintva találja további részletes grafikonjainkat >>>

A vakcinákról a koronavírussal megfertőződött Szijjártó Péter szokott tájékoztatást nyújtani a Facebookon: ő szerdán azt mondta, hogy másfél héten belül Magyarországra érkezhet a 92 százalékos hatékonyságúnak mondott orosz oltóanyagminta.

> > > > > > Kattintson ide a legfrissebb hírekért! < < < < < <


A téma érzékenysége miatt ebben a cikkben nem jelenítünk meg reklámokat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!