101 koronavírus-fertőzött halt meg az elmúlt 24 órában

2020. november 11. – 09:31

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

3945 újabb magyarnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, velük 122 863 főre nőtt Magyarországon a beazonosított fertőzöttek száma.

Meghalt 101 beteg, így az elhunytak száma 2697 főre emelkedett, 28 808-an pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 91 358. 6352 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 473-an vannak lélegeztetőgépen.

Az aktív fertőzöttek 24 százaléka, az elhunytak 27 százaléka, a gyógyultak 28 százaléka budapesti – ismertette szerdán az elmúlt 24 óra adatait a koronavírusról tájékoztató honlap. 20 987 tesztet végeztek, ezeknek kb. 18,8 százaléka lett pozitív. Előző nap 4140 új fertőzöttről és 103 halálos áldozatról számoltak be.

Kedden éjfélkor léptek életbe az új járványügyi rendelkezések, a részletszabályokat tartalmazó Magyar Közlönyt tegnap este fél 11 előtt pár perccel tették közzé. Ezek értelmében többek között kijárási tilalom van érvényben este 8 és hajnali 5 óra között, kivételt jelent azonban ez alól az egészségkárosodással, életveszéllyel vagy súlyos kárral fenyegető helyzet, az életvédelem, vagy ha valaki munkavégzés céljából van kint, illetve munkába megy vagy munkából jön, kutyát sétáltat meghatározott távolságban, továbbá a versenyszerűen sportolók is közlekedhetnek edzésre vagy sportrendezvényre.

Az éttermek csak házhoz szállítást vállalhatnak, a középiskolák online oktatásra térnek át, zárt kapussá teszik a profi sportrendezvényeket, korlátozzák a résztvevők számát az esküvőkön és a temetéseken. A korlátozások első lépésben 30 napig érvényesek.

A maszkviselést is külön szabályozzák: a rendelet előírja, hogy hat éven felül mindenki köteles az orrát és száját folyamatosan elfedő orvosi maszkot, munkavédelmi maszkot, illetve textil vagy más anyagból készült maszkot viselni egyebek mellett a tömegközlekedési eszközökön, üzletekben, bevásárlóközpontokban, postán, és még számos helyen. Ugyancsak kötelező maszkot viselni a 10 ezer főnél nagyobb lakónépességű település belterületén a települési önkormányzat által kijelölt közterületen és nyilvános helyen. Sportolás közben, illetve a parkokban és zöldterületeken azonban nem kötelező tartani ezt a szabályt.

A szabályokról ebben a cikkünkben számoltunk be részletesen.

Müller Cecília országos tisztifőorvos kedden, az operatív törzs sajtótájékoztatóján arról beszélt, hogy a pozitivitási esetszám másfélszeresére nőtt a 44. hétről a 45. hétre, ez 10 794 embert jelent egy hét alatt. A járvány kezdete óta az életkor szerinti megoszlás a fertőzöttség szerint úgy néz ki, hogy a fertőzöttek egynegyede a 40–49 éves korosztályból kerül ki, 15 százalék 65 éves és annál idősebb, és 4 százalék a 15 év alattiak aránya.

A koronavírus magyarországi terjedéséről ide kattintva találja további részletes grafikonjainkat >>>

A téma érzékenysége miatt ebben a cikkben nem jelenítünk meg reklámokat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!