31 beteg halt meg, 1478-cal nőtt a fertőzöttek száma itthon

Másolás

Vágólapra másolva

>>> A Telex legfrissebb cikkeit itt olvashatja <<<

1478 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (Covid-19), ezzel 47 768 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 31 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 1173 főre emelkedett, 14 312-en pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 32 283 fő. 1896 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 188-an vannak lélegeztetőgépen, olvasható a koronanavirus.gov.hu-n.

Az új napi adatok szerint 9651 tesztből 1478 lett pozitív, azaz több mint minden hatodik. A kórházban ápoltak száma egy nap alatt 184-gyel nőtt, a lélegeztetőgépen lévő száma pedig kilenccel.

A koronavírus-járvány magyarországi adatairól szóló többi grafikonunkat itt nézheti meg.

Hét Covid-19 beteg kapta meg eddig a magyar gyártású remdesivirt a Semmelweis Egyetemen, amelynek három klinikája vesz részt a Richter Gedeon Nyrt. által gyártott koronavírus-gyógyszerrel kapcsolatos klinikai vizsgálatban, közölte az egyetem hétfőn. Az egyetem egyébként a hatóanyag amerikai változatát már augusztus eleje óta használja, eddig 15 beteget kezeltek ezzel. Ugyanakkor a WHO a múlt héten egy kutatásra alapozva azt mondta, hogy a remdesivir nevű hatóanyag hatástalan, ettől nem halnak bele kevesebben a fertőzésbe, és nem épülnek fel gyorsabban a betegek.

Vasárnap átlépte a 31 ezret az aktív fertőzöttek száma itthon. Közel 10 ezer tesztből 1474 embernél mutatták ki a fertőzést. Magyarországon egyébként továbbra is nagyon keveset tesztelünk. Olyannyira, hogy az már torzítja a statisztikát, írtuk cikkünkben, amiben a gyorstesztek hatékonyságát is számba vettük.

Müller Cecília országos tisztifőorvos vasárnap a Kossuth rádióban azt tanácsolta a legfiatalabbaknak, hogy egészségük megőrzése érdekében szedjenek C- és D-vitamint. Müller szerint az egészségügyi ellátórendszert felkészítették a betegek fogadására. A koronavírus-betegek ellátására első körben kijelölt kórházak lassan telítődnek, ezért azokban megemelték az ágyak, és ehhez rendelve a szükséges eszközök számát is. A második vonalbeli intézmények közül is már néhány részt vesz a betegek gyógyításában, így szerinte az ellátás mindenki számára biztosított. Az egészségügyi dolgozók átvezénylése is folyamatos.

A koronavírus-járványról szóló magyar és nemzetközi híreinket folyamatosan frissülő cikkünkben itt tudja követni.

A téma érzékenysége miatt ebben a cikkben nem jelenítünk meg reklámokat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!