15 milliárd forintnyi összegért árulják a Matolcsy-kör New York-i luxusapartmanját

2024. október 18. – 17:10

Másolás

Vágólapra másolva

Ismét árulják azt a New York-i luxusapartmant, amely egy bonyolult céghálón keresztül a jegybankelnök, Matolcsy György fiának baráti köréhez köthető. A Marketproof oldala szerint a fényűző, egyedi kialakítású luxuslakást már egy hónapja árulják, és 40 millió dollárt, vagyis közel 15 milliárd forintot kérnek érte.

Még a 444 tárta fel 2022-ben azt a komplikált céghálót, amelyen keresztül kiderült, hogy a Manhattanban található luxusapartman ahhoz a Matolcsy Ádám-féle baráti körhöz köthető, akik látványosan és nagyon gyorsan gazdagodtak meg azóta, hogy a Fidesz hatalomba, Matolcsy György pedig a Magyar Nemzeti Bank élére került.

A hirdetés leírása szerint a három hálószobás, három és fél fürdőszobás rezidenciának saját medencéje és jakuzzija van, és a teraszról látni a Central Parkot is. Hogy mennyire fényűző lakást sikerült Matolcsy Ádám baráti körének megszereznie annak idején, azon a videón látszik igazán, amelyet az egyik ingatlanos töltött fel nemrég. Ebben bemutatja a luxusapartman minden szegletét a szaunától a medencés erkélyig.

Idén májusban már egyszer meghirdették a lakást, amelynek 40 millió forint a négyzetméterára. Ahogy akkor, úgy most is 40 millió dollárért hirdetik az ingatlant, ami 5,5 millió dollárral több, mint amennyiért 2022-ben vásárolták. Ha sikerül ennyiért eladni, az nagyjából két milliárd forint hasznot jelentene a tulajdonosoknak.

Matolcsy Ádám egyébként saját bevallása szerint külföldön él két éve, és a Direkt36 bemutatta, hogy Dubajban bérelt korábban luxusvillát, ahol a hozzá köthető üzleti kör elkezdett drága ingatlanokat vásárolni. Hozzá hasonlóan az üzleti körben érintett Somlai Bálintnak is kifejezetten jól megy az elmúlt években, de az MNB-s megbízásokból is meggazdagodó cégei mégis uniós támogatásból vesznek elektromos autókat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!