Nem, Lázár János nem tiltotta ki a Coca-Cola termékeket a minisztériumából

2024. július 18. – 21:20

Másolás

Vágólapra másolva

Újabb váratlan fordulatot vett csütörtökön a napok óta dagadó Fanta-botrány, az Index ugyanis a saját értesüléseire hivatkozva megírta, hogy a Fantába – és a Coca-Colába, a multikba, a kormányba és fene tudja, még kibe – kedden beleálló Lázár János kitiltotta a Coca-Cola termékeit az Építési és Közlekedési Minisztériumból. Az információ az Indextől függetlenül hozzánk is eljutott, és meg is kerestük Lázár minisztériumát, hogy kommentálják a dolgot, mire válaszul

elküldték nekünk a miniszter esti posztját, amelyben arról írt, hogy az információ nem igaz.

Lázár szerint „sokat elmond a sajtóviszonyainkról, hogy egyetlen médium sem várta meg sem az ÉKM, sem az ő válaszát”, hogy vajon tényleg betiltott-e bizonyos üdítőket. Valójában csak az Index, illetve az ő cikkük alapján a Blikk, a Portfolio, a Magyar Narancs és néhány kisebb lap írta meg a dolgot, a Telex megkereséséről meg biztos csak nem szóltak a miniszternek.

Lázár gratulált az álhír kiagyalójának, és az érintett médiumoknak is keményen odaszúrt azzal, hogy multihirdetésekben gazdag nyarat kívánt nekik, beleértve ebbe így természetesen a NER-be olvasztott Indexet is. Végezetül azt írta, fideszes politikusként szerinte az a jó, ha mindenben több narancs van, nem kevesebb, és hozzátette, az ő módszere a küzdelem, nem a tiltás. Van ugyanakkor valami, amit Lázár tényleg betiltott: a home office-t a minisztériuma alá tartozó állami cégeknél.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!