14 milliárd forintért kezdődik a Mini-Dubaj előkészítése Rákosrendezőn

2024. június 28. – 15:11

Másolás

Vágólapra másolva

Fakivágással, vágányok és épületek bontásával és nagyjából 190 ezer köbméter hulladék elszállításával indulna a mini-Dubajként ismertté vált beruházás előkészítése, erre írt ki most közbeszerzést a területet tulajdonló MÁV -írja a Hvg.hu. A pályázatban egyelőre 14 milliárd forintos összeg szerepel, de a portál cikke szerint a több százmilliárdba is kerülhet, mire a terület készen áll majd arra, hogy átadják a luxusnegyedet odaálmodó arab befektetőnek.

A tender egy nagyjából 130 hektáros terület megtisztításáról szól, ahonnan a fák és a lebontandó épületeken kívül 500 tonna veszélyes hulladéknak számító talpfát és 10 ezer tonna betonhulladékot kell elszállítani. A munkával pedig sietni kell, mert Szijjártó Péter külügyminiszter az Egyesült Arab Emírségek gazdasági miniszterének azt ígérte, hogy már szeptemberben átadják a fejlesztési területet a beruházónak.

Még tavaly novemberben írtunk arról, hogy egy dubaji üzletember már tárgyal a kormánnyal arról, hogy a Mol-toronynál is magasabb felhőkarcolót építsen Rákosrendező környékére. A húsvéti ünnep előtti nap estéjén benyújtotta az Országgyűlésnek Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes a rákosrendezői mini-Dubajról szóló törvényjavaslatot, annak előadójaként pedig Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminisztert jelölte meg, aki már alá is írta a szerződést a mini-Dubajról. A beruházást valószínűleg a világ legmagasabb épületének számító dubaji Burzs Kalifa tornyot is építettő Mohammed Alabaar cége, az Eagle Hill építi majd, amely Belgrádban is felhúzott egy egészen új városrészt, szintén egy volt vasúri területre.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!