Szijjártó szerint szeptemberben át is adják az arab fejlesztőnek a rákosrendezői területet

2024. június 20. – 12:21

Másolás

Vágólapra másolva

„A terület rendezési és kármentesítési munkálataira vonatkozó közbeszerzési előkészítési munkák már zajlanak. Az a cél, hogy az idei esztendőben már szeptemberben át tudjuk adni a területet a fejlesztő számára fejlesztésre alkalmas állapotban” – mondta Szijjártó Péter külügyminiszter, a Rákosrendezőre tervezett mini-Dubaj beruházással kapcsolatban.

Szijjártó az Egyesült Arab Emírségek gazdasági miniszterével tartott tárgyalása után arról beszélt, hogy „új, modern, zöld, fenntartható városrész épül majd a rákosrendezői vasútállomás környékén, ahol ma elhagyott, romos ipari terület éktelenkedik”.

A külügyminiszter szerint a területet újjáélesztik és visszaadják a budapestieknek, „visszaadjuk a magyar embereknek”. A sokak által kritizált projektről azt is elmondta, hogy összetett, sport-, turisztikai, lakossági, gazdasági, üzleti funkciókkal rendelkező, új, modern zöld városrész jön ott majd létre. A kormány korábban már aláírta szerződést: ötmilliárd euróból építi fel a Rákosrendezőre tervezett új városrészt az emírségekbeli fejlesztő. Még tavaly novemberben írtunk arról, hogy egy dubaji üzletember már tárgyal a kormánnyal arról, hogy a Mol-toronynál is magasabb felhőkarcolót építsen Rákosrendező környékére.

Szijjártó Abdalláh bin Tuk ál-Marrival tartott közös sajtótájékoztatóján a Rákosrendezőre tervezett beruházás mellett szó volt az űrkutatás területén aláírt megállapodásról, illetve a két ország kutatási, szakmai, oktatási és képzési együttműködésének magasabb szintre emeléséről is. A magyar külügyminiszter arról beszélt, hogy „mi nagyra becsültük az Egyesült Arab Emírségek bölcs, visszafogott, mérsékelt és felelősségteljes viselkedését, amellyel rendkívül fontos stabilizáló szerepet játszik a közel-keleti térségben”.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!