Újabb 4,4 milliárdot kap a Pénzügyminisztérium Várnegyedben készülő irodáit felújító két cég

2023. augusztus 26. – 13:45

Másolás

Vágólapra másolva

Kibővítette az eddigi közbeszerzést, és további 4,4 milliárd forintot szán a Pénzügyminisztérium a budai Várban készülő új irodáinak felújítására, írja a K-Monitor. A lap szerint a pluszmunkának két cég örülhet, a WHB Építő és a Garage Kft. A Pénzügyminisztérium azzal indokolta a tender bővítését, hogy az épület lesz a 2024-es magyar EU elnökség egyik helyszíne.

A 4,4 milliárdból bútorokat, audiovizuális eszközöket, belsőépítészeti munkákat, piperekiegészítőket, teakonyhákat kell beszerezni és kialakítani.

A Pénzügyminisztérium egy belvárosi palotából költözik hamarosan a budai Várban található Szentháromság térre, korábban írtunk arról is, hogy a Honvédelmi Minisztérium is a Várnegyedbe költözik, egészen pontosan a Kapisztrán térre, a Hadtörténeti Múzeum épületébe.

A budai Vár kormányzati újjáépítésével többször is foglalkoztunk a Telexen, hiszen a Várnegyedben, egészen pontosan Orbán Viktor hivatalánál található az ország leghíresebb kordona is, amit a hivatalos indoklás szerint a Karmelitával szemközti Honvéd Főparancsnokság épületének felújítása miatt állítottak 2021 novemberében. De ahogyan azt többször is megmutattuk a Telexen, leginkább azt a célt szolgálja, hogy a rendőrség a civilek mellett újságírókat se engedjen a Karmelita bejáratához, így nem lehet kérdezni a kormányülésre érkező minisztereket.

A budai Vár palotaegyüttesének felújításáról korábban műemlékvitát is indítottunk a Telexen, a véleményeket itt lehet elolvasni.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!