A Parlament folyosói után a Karmelita előtti utcában sem lehet vezető kormányzati politikusokat kérdezni

2021. november 30. – 08:54

Másolás

Vágólapra másolva

A Karmelita előtere az a hely, ahol a Miniszterelnökségbe érkező vezető kormányzati politikusokat az autó és a kapu között még el lehet csípni egy-egy szóra, hogy az aktuálisan fontos kérdésekről kérdezhessék őket az újságírók, ha már a Parlament épülete erre szinte teljesen alkalmatlan lett Kövér László korlátozó döntései miatt. Na, ennek lett vége egy jó időre, ugyanis a Színház utcában, a Miniszterelnökség épületegyüttesének két végénél kordonnal zárták le múlt héten, írja a 444.hu.

A Karmelita előtt a Telex is sokszor kérdezett vezető kormányzati politikusokat. Itt mondta el Varga Judit igazságügyi miniszter a Pegasus-ügy elején, hogy az államtitkára engedélyezi a titkos megfigyeléseket, és ez a bizonyos államtitkár ugyanitt mutatott be egy közel kétperces nem válaszolós mutatványt.

A munka nem szűnik meg a Karmelitában, oda továbbra is érkeznek a vezető kormányzati politikusok, ám mostantól a rendőrök csak őket engedik be a lezárt területre. A lapnak a rendőrök azt mondták a helyszínen, hogy a korlátozást az építkezés miatt rendelték el, és ők úgy tudják, ez évekig így lesz.

Az utca másik oldalán, a Karmelitával szemben folyik a hajdani Honvéd Főparancsnokság újjáépítése, ami a legutóbbi tájékoztatás szerint 2023-ig tarthat.

A lap megjegyzi, hogy a kordonozás ugyan érthető lenne, ha a lezárt részre csak a dolgozókat engednék be, de ők nem ebből az irányból érkeznek, hanem az épület nyugati/déli oldalai felől közlekednek, az építkezés felvonulási területe is ott van.

A Miniszterelnökség irodái viszont csak a Színház utcából közelíthetők meg, szóval ha tényleg az építkezés miatt kell kordonozni, akkor a miniszterelnököt sem kellene naponta többször a munkaterület veszélyeinek kitenni, teszik hozzá. Ha azonban a Honvéd Főparancsokság építéséhez nincs szükség a Színház utca lezárására a teljes szélességében, akkor kérdés, hogy miért csak a Karmelitában dolgozók mehetnek arra.

A lap megkérdezte a Várkapitányság Nonprofit Zrt.-t és az nzrt. tulajdonosi jogait gyakorló Miniszterelnökséget is, választ csak a Várkapitányságtól kaptak. „Érdemben megkezdődött a Honvéd Főparancsnokság megújításának daruállítással is járó szerkezetépítési szakasza”, ezért „a kivitelező kérte az organizációs terület módosítását” – írták a lapnak.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!