A Mol csaknem 500 benzinkutat üzemeltet majd Lengyelországban

2022. december 2. – 20:49

Másolás

Vágólapra másolva

A jelenleg még Slovnaft Polska márkanév alatt működő töltőállomásokkal együtt a Mol csoport csaknem 500 benzinkúton nyújt majd kiskereskedelmi szolgáltatásokat Lengyelországban, írja az MTI a vállalat tájékoztatására hivatkozva.

A közleményben visszautaltak szerdai bejelentésükre, amely szerint a Mol sikeresen lezárta a PKN Orlennel és a Grupa Lotos-szal kötött megállapodást, ezzel több mint 410 lengyelországi töltőállomást vásárolt meg.

Azt írták, hogy a Mol lengyelországi terjeszkedése összhangban van a vállalat stratégiai célkitűzéseivel, amelynek értelmében a kelet-közép európai régió meghatározó szereplője kíván lenni a jövőben is.

A lengyel piacon azonnal megkezdődik a Mol márka bevezetése, és a Mol csoport célja, hogy a lehető leggyorsabban befejezze az új hálózat márkaváltását. A Dél-Lengyelországban működő Slovnaft Polska töltőállomások szintén átalakulnak, a jövőben Mol márkanév alatt fognak működni. A Mol a tervei szerint elérhetővé teszi az összes szolgáltatását a lengyel ügyfelek számára, amelynek fontos eleme a Fresh Corner kávézóhálózat is, tették hozzá.

A Mol most lezárult lengyelországi piacszerzésének részleteiről itt írtunk korábban. A tájékoztatás szerint a Mol csoport 1997 óta van jelen Lengyelországban. A Mol részvényeit 2004 óta a varsói tőzsdén is jegyzik a Budapesti Értéktőzsde mellett, és külföldi befektetőinek közel 20 százaléka lengyel.

Közben csütörtökön jelentette be a lengyel Orlen-csoport, hogy miután véglegesítették a szerződésüket a Mollal, beléptek a magyar üzemanyagpiacra, és összesen 143 hazai benzinkutat fognak üzemeltetni.

Jövő héten zsinórban már a harmadik olyan hét lesz, amikor a kis kutak kiszolgálása szünetel Magyarországon. Riportban számoltunk be a helyzetről. A Mol úgy indokolt, hogy az országos ellátási szempontokat előtérbe kell helyezniük, és egyelőre fenn kell tartaniuk az átmeneti korlátozásokat.

A héten viszont már nemcsak kisebb, magánkézben lévő kutakon fordult elő üzemanyaghiány, hanem olyan nagyobb forgalmazók, mint a Shell vagy az OMW is ellátási nehézségekkel küzdenek, sőt még a piacvezető Mol hálózatának 20 százalékában is készlethiány jelentkezett.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!