Ilyen csoda is van, a Sberbank károsultjai azt jelezték: maradéktalanul visszakapták a pénzüket

2022. október 28. – 13:01

Ilyen csoda is van, a Sberbank károsultjai azt jelezték: maradéktalanul visszakapták a pénzüket
A Sberbank Magyarország Zrt. egykori fiókja a VIII. kerület, Rákóczi út 7. szám alatt. Fotó: Róka László/MTI

Másolás

Vágólapra másolva

Meglepő, de éppen az ellenséges Oroszország bankja gondolta úgy, hogy nem lopja el a nyugati ügyfelei pénzét.

Bankcsőd esetén ritkán találkozni boldog emberekkel. A Telex.hu sokat írt az elmúlt hónapokban a Sberbank csődjéről, illetve arról, hogy ezt miként menedzseli a Pénzügyi Stabilitási és Felszámoló Nonprofit (PSFN) Kft. Ilyen cikket találhat például itt, itt és itt. Most az elmúlt napokban többen is jelezték számunkra, hogy kedvező fejlemények történtek,

Ha minden panaszommal jelentkeztem, úgy korrekt, ha nemcsak a rossz híreket, de a jó hírt is jelzem, visszakaptam a pénzemet.

– telefonált egy olvasónk.

Volt, aki pedig ezt írta:

„Úgy néz ki, hogy hatalmas mázlink van! Örömömben a héten nem dolgozok! Hosszú volt a hét hónap várakozás!”

Természetesen azt nem tudhatjuk, hogy mindenki megkapta-e már a pénzét, de a számlaegyeztetéseken megadott számlaszámra a hét első felében már külön értesítés nélkül elkezdték utalni a pénzt.

A Sberbank Magyarország utalta az összeget és a PSFN fog határozatot kiadni – mesélték az olvasóink.

Szerencsére a pénz érkezett meg, az igazolás még nem – fordítva ijesztőbb lenne.

A Sberbank oldalán maga a kifizetés ténye még nem jelent meg, de már az október 15-i, utolsó nyilvános tájékoztatás is pozitív volt

A Sberbank Europe AG szeptemberben megfizette a cca. 90 millió EUR összegű, bankközi betétből származó tartozását a Sberbank Magyarország részére. E fontos előfeltétel teljesülése után a végelszámoló előterjesztette a korrigált végelszámolási nyitómérleget, amelynek alapján megkezdődhet a betételhelyezésből eredő követelések kifizetése.

Ez tehát most egy olyan ügy, amelyben a sok álmatlan éjszaka és a várakozás után az ügyfelek hálásak a folyamatot lebonyolító PSFN-nek.

Amikor a tulajdonos nem lopja el a pénzt, akkor az meg szokott lenni, akkor van baj, ha btk-s az egész.

– vélte egy olvasónk.

Igaz, egyik forrásunktól olyan esetről azért hallottunk, hogy a korábbi rosszabb tapasztalatok miatt talán érthető módon egy ügyfél eladta a bankszámla-követelését, vagyis ha egy példán bemutatjuk, hogy valaki 50 százalékos áron eladta a 100 millió forintos követelését, akkor ő azonnal 50 millió forinthoz jutott, de most szívhatja a fogát, mert a másik 50 is meglett volna.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!