Erősödött a forint, 410 alatt az euró

2022. augusztus 24. – 19:30

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Erősödött szerdán a forint, az euró és a dollár is a 410-es határ közelében mozog kora este.

Az euró a reggeli 413,95 forintról 409,25 forintra csökkent, a dollár pedig 415,65 forintról 410,83 forintra ment le.

Ez azért is nagy javulás, mert éppen kedden járt történelmi csúcson, 416 forint felett a dollár. Már hétfőn is többet ért a dollár az eurónál, ez a trend folytatódott.

Kedd délelőtt az eurót 410 forintért váltották, de talán éppen az európai uniós források megszerzéséről szóló hírek, illetve a váratlanul bejelentett kormányinfón elhangzott információk miatt délutánra 413 felé emelkedett.

Az elmúlt hetekben többször is beszámoltunk a forint brutális gyengüléséről, ami július 6-án történelmi csúcsot is döntött: egy ideig 416 forint volt egy euró. A magyar valuta leértékelődése mögött nemzetközi és hazai okok is állnak. Ezek közé tartozik a világgazdasági helyzet, az elszállt infláció, a Magyarországgal szembeni jogállamisági eljárás, az árstop meghosszabbítása, de az is közrejátszhat, hogy a gazdaság bizonyos szektoraira kivetett különadók a külföldi befektetők szemében nem vetnek jó fényt Magyarországra.

Elemzésünk arról, hogy hogyan kövezte ki a kormány az utat a 400 forintos euróig, itt olvasható. A forint értékvesztéséről szóló magyarázó videónk pedig itt nézhető meg:

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!