Megint 410 forint egy euró, rekordszinten a frank

2022. augusztus 22. – 16:02

Másolás

Vágólapra másolva

Augusztus elején egy kicsit erőre kapott, de most megint megzuhant a forint, 410-ért adnak egy eurót és 411,2-ért egy dollárt. Az MTI szerint a frank 420,28 forintról 426,42 forintra nőtt délután fél kettőre, röviddel korábban rekordszinten, 427,26 forinton is jegyezték.

Az elmúlt másfél hónapban többször is írtunk arról, hogy hogyan múlja magát újra és újra alul a magyar valuta, de a történelmi csúcs már július 16-án beállt, akkor 416 forint volt egy euró.

A forint gyengülésének több oka is lehet. Egyrészt ilyen a járványból kilábaló, de közben a háború miatt teljes bizonytalanságban lévő világgazdaság. Sok helyen recesszió jöhet idén és jövőre. Emögött az állhat például, hogy sok országban elszállt az infláció. Ilyenkor a jegybankok alapkamatot emelnek, ami hosszabb távon válsághoz vezethet.

Magyarországon a bizonytalan gazdasági helyzeten nem segítettek a korábban kivetett különadók, mert ezek csökkentik a külföldi befektetők bizalmát. A magas maginfláció sem segít, valamint az ársapkák sem, mert azok torzítják a versenyt.

A forint értékvesztését ebben a videóban magyaráztuk el, a 400 forintos euróig vezető utat pedig ebben a cikkben mutattuk be.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!