Nagy Márton: Nincs ok arra, hogy az árstopot kiengedjük

2022. május 18. – 21:16

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

„Amíg az infláció ilyen magas, nincs semmi ok arra, hogy az árstopot kiengedjük” – mondta Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszterjelölt országgyűlési bizottsági meghallgatása után az RTL-nek. Nagy Márton azt mondta, vizsgálják, hogy a Mol, a kereskedők és a bankok ki tudják-e gazdálkodni a folytatást, de szerinte hosszabbítás jöhet, és bővülhet is a maximált árú termékek köre.

Orbán Viktor hétfőn a parlamentben ötödik alkalommal tette le a miniszterelnöki esküt, beszédében azt mondta, óvatos, de határozott árszabályozó lépésekre készülnek. Nagy Márton szerint ez azt jelenti, hogy az inflációban felmerülhetnek olyan új tényezők, amelyek ársokkot okozhatnak.

Nagy Márton optimista mutatókról, csökkenő – bár az elmúlt tíz év távlatában valójában növekedő – államadósságról, csökkenő – bár a korábbi évekhez képest így is magas – inflációról és 2030-as látványos felzárkózásról beszélt parlamenti bizottsági meghallgatásán. A bizottság 10 igen és 4 nem szavazattal támogatta Nagy Márton kinevezését.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!