Magyar cég vett meg tizennégy olasz szupermarketet

2022. május 26. – 00:15

Magyar cég vett meg tizennégy olasz szupermarketet
A megvásárolt Centro Commerciale Le Masserie bejárata Ragusában – Fotó: Bakró-Nagy Ferenc

Másolás

Vágólapra másolva

Az olasz ingatlanpiacon is megjelent a magyar Indotek Group, a cég Szicíliában egy bevásárlóközpontot vett meg, illetve egy 13 szupermarketből álló, főként Észak-Olaszországban található portfóliót is megszerzett – írta meg a Magyar Építők.

A vállalat így már 14 kelet-, közép-, illetve dél-európai országban van jelent ingatlanbefektetőként és -fejlesztőként. Az észak-olaszországi szupermarketek főbérlője a francia Carefour áruházlánc, a szicíliai üzlet pedig egy 60 üzletet tartalmazó bevásárlóközpont.

A cégcsoportot vezető Jellinek Dániel, az egyik leggazdagabb magyar korábban bejelentkezett a magyar Auchanok kisebbségi tulajdonjogára. Egy interjúban a magyar gazdaság szereplőinek azt üzente, ne a politikai kapcsolatait feszegessék, a külföldi befektetések mindenki előtt nyitva állnak. Egy vele készült másik interjúban pedig azt mondta: a dalai láma sem mondhatja meg neki, milyen üzletet kössön.

Az Indotek felzárkózik az OTP és a Mol mellé, mert már azon
cégek közé tartozik, amelyek a legnagyobb mértékben kifektetnek, vagyis külföldön is invesztálnak, erről a folyamatról itt írtunk bővebben.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!