Elon Musk 5,7 milliárd dollárnyi Tesla-részvényt adományozott jótékony célra tavaly

2022. február 15. – 14:28

Másolás

Vágólapra másolva

A Tesla vezérigazgatója, Elon Musk tavaly november 19. és november 29. között a Tesla több mint 5 millió darab részvényét adományozta jótékony célra, írja a Reuters. Az adomány értéke 5,74 milliárd dollár (mintegy 1800 milliárd forint) volt a Tesla-részvények adományozási idejének árfolyama alapján.

Hogy ki kapta a szép kis pakkot, az sajnos nem derül ki.

Az adományozásra akkoriban került sor, amikor a milliárdos 16,4 milliárd dollár értékben adott el sorban részvényeket, miután november elején a Twitter-felhasználók körében közvélemény-kutatást végzett: mit tegyen a Teslában tulajdonolt részesedésének 10 százalékával.

Musk a Twitteren közölte, hogy 2021-ben több mint 11 milliárd dollárnyi adót fog fizetni részvényopcióinak lehívása miatt. Elemzők szerint komoly adókedvezményt jelentene, ha Tesla-részvényeket ajándékozna. A cég nem kommentálta a hírt.

Ezzel az akciójával Musk a második legnagyobb amerikai adományozóvá lépett elő Bill Gates és Melinda French Gates után a tavalyi évet nézve. Azonban míg Musk és az Amazon alapítója, Jeff Bezos a nettó vagyonuk kevesebb mint 1%-át adományozták el, addig Warren Buffett és Soros György tavaly szeptemberig már több mint 20%-át – derül ki a Forbes adataiból.

A tíz leggazdagabb milliárdos vagyona a Covid-járvány kitörése óta megduplázódott, miközben 163 millióan kerültek a szegénységi küszöb alá.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!