Szilveszterkor indul a licit a győri Quaestor-vagyonra, az ETO-stadiont is elárverezik

2021. december 19. – 09:20

Másolás

Vágólapra másolva

Stadion, szállodát és bevásárlóközpontot is lehet venni a 2015-ös Quaestor-csődhöz kötődő, december 31-én induló és január 17-ig tartó árverésen, amelyet az Elektronikus Értékesítési Rendszeren (EÉR) írtak ki, szúrta ki a 444.

Az összesen 8,2 milliárd forint értékű csomag lényegében az ETO Park Kft. vagyonát jelenti, tehát győri vagyonelemekről van szó. – ez a Tarsoly Csaba tulajdonos-cégcsoportvezetőhöz köthető Quaestor-cégháló egyik fontos tagja volt.

Az elárverezésre szánt ingatlanok között (becsült érték alapján)

  • ott van az 1,3 milliárdra taksált, 16 ezer főt befogadni képes győri stadion, amely jelenleg az NB II.-ben szereplő ETO FC Győr otthona.
  • egy 1,7 milliárd forintos szálloda,
  • egy 4,7 milliárdos élményközpont,
  • egy 307 millió forintos edzőközpont,
  • illetve egy 71 millió forintos promenád.

A kiírásban olvasható továbbá, hogy a Nemzeti Reorganizációs Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság felmérése alapján az ingatlanok állapota átlagos.

A négy csillag superior kategóriába sorolt ETO Park Hotel üzemeltetése nem rég Tiborcz István üzlettársához, az építőipari West Hungária Bau csoport milliárdos tulajdonosához, Paár Attilához került. Szintén ez a cégcsoport vetett szemet az árverés legdrágább elemére, a 2009 óta szinte szellemkastélyra emlékeztető plázára, melyet májusban mutattunk be részletesen egy riportban.

A Quaestor-ügyfelek 2015. március 11-én levelet kaptak, Tarsoly Csaba a megértésüket kérte: fizetés nincs, a cég öncsődöt jelent. Hatalmas sor állt az iroda előtt az ETO-parkban, addigra az is kiderült a Magyar Nemzeti Bank közléséből, hogy a kibocsátott kötvényekből 150 milliárdnyi papírnak nem volt fedezete. Tarsoly – társaival – 2015. március 30-án került előzetes letartóztatásba, másnap az ETO-parkot és a stadiont lefoglalták. Az első tárgyalását 2016 júliusában tartották, azóta is tart a per, a Fővárosi Főügyészség 11 emberrel szemben emelt vádat bűnszervezetben elkövetett sikkasztás, csalás miatt. Az együttes elkövetési érték meghaladja a 77 milliárd forintot, a büntetőjogi értelemben vett sértettek száma 755 fő.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!