A 4iG megvásárolja a Telenor Montenegro összes részvényét

2021. október 27. – 16:16

Másolás

Vágólapra másolva

Tényleg megvásárolja a Telenor d.o.o. Podgorica (Telenor Montenegro) 100 százalékos részvénycsomagját a Jászai Gellért többségi tulajdonában lévő 4iG – derül ki az Mfor cikkéből. A hír nem meglepő, hiszen már nyáron is lehetett tudni, hogy erre készül a cég.

A 4iG most a Budapesti Értéktőzsdén tette közzé, hogy végleges adásvételi megállapodást kötött a PPF Telecom Grouppal a Telenor Montenegro megvásárlásáról, de a tranzakció értékét nem közölték. Az ügylet a montenegrói versenyjogi eljárást követően várhatóan még 2021-ben lezárul.

A Telenor Montenegro tavaly elért 44 millió eurós árbevételével piacvezetőnek számít a montenegrói mobilszolgáltatók között. A megvásárlása a 4iG elnök-vezérigazgatója, Jászai Gellért szerint fontos lépést jelent a cég nyugat-balkáni stratégiájának megvalósításában.

Ha az ember rákeres a Telexen arra a címkére, hogy 4iG, egészen különös utazásra indulhat el, a cég ugyanis bő fél év leforgása alatt megvette a Hungaro DigiTel többségét, vásárolt tulajdont drónfejlesztő cégben, kezdeményezte a magyarországi DIGI felvásárlását, melynek előkészítése jelenleg is tart, sőt, a cég elnök-vezérigazgatója és nagytulajdonosa, Jászai Gellért egy interjúban azt is elmondta, hogy az űriparba is beszállna. A mostani vásárlás ez utóbbi fényében talán visszafogottnak tűnhet, de ettől még mindenképpen figyelemre méltó.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!