50 milliárdos hitelből vásárolja meg a kelet-magyarországi áramszolgáltatót a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó cég

2021. augusztus 21. – 16:49

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Opus Energy Kft. 50 milliárd forint hitelt vesz fel a Tiszántúli Áramhálózat Zrt. (Titász) megvásárlásához, írja az MTI a cég tulajdonosa, az Opus Global közleményére hivatkozva. (Az Opus Global szintén a Mészáros-cégbirodalom része.) A hitelt két olyan pénzintézet, az MKB Bank és a Takarékbank biztosítja az Opus Energy számára, amelyben Mészárosnak tulajdonrésze van.

Az Opus Energy még decemberben tett ajánlatot az E.On Hungary Zrt.-nek a kelet-magyarországi áramszolgáltató 100 százalékos részvénycsomagjának megvételére, márciusban alá is írták az adásvételi szerződést. A tranzakció a hatósági engedélyek beszerzésével idén zárulhat le. A vételárat nem közölték, de szakértők az ügyletet százmilliárdosra becsülik: százmilliárd a cég eszközértéke, nyeresége az elmúlt években hatmilliárd forint körül alakult, 50 milliárdos bevétel mellett, írtuk korábban.

A Titász Szabolcs-Szatmár-Bereg, Hajdú-Bihar és Jász-Nagykun-Szolnok megyében, 18,7 ezer négyzetkilométeren üzemeltet 25,4 ezer kilométer villamosenergia-hálózatot. Rendszerük közel 400 településen több mint 760 ezer háztartás és üzleti vevő ellátását teszi lehetővé. Mészáros kelet-magyarországi terjeszkedéséről – amely során nemrég a térség gázszolgáltatója is hozzá került – ebben a cikkünkben olvashat bővebben.

Az Opus Global működéséről azt mondta az Indexnek adott interjújában Mészáros, hogy ő csak egy a részvényesek között, nincs befolyása a napi ügymenetre.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!