Mészárosé lett a kelet-magyarországi áramhálózat

2021. április 1. – 06:10

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Opus Energy Kft. tulajdonába kerül a kelet-magyarországi áramszolgáltató az E.On Hungary Zrt.-től – írta a Népszava. A Tiszántúli Áramhálózat Zrt. (Titász) vételárát nem közölték, de szakértők az ügyletet százmilliárdosra becsülik. Százmilliárd a cég eszközértéke, nyeresége az elmúlt években hatmilliárd forint körül alakult, 50 milliárdos bevétel mellett.

Mészáros kelet-magyarországi terjeszkedéséről – amely során nemrég a térség gázszolgáltatója is hozzá került, és sejthető volt, hogy az áramszolgáltatót is megcélozta – ebben a cikkünkben olvashat bővebben.

A Titász Szabolcs-Szatmár-Bereg, Hajdú-Bihar és Jász-Nagykun-Szolnok megyében, 18,7 ezer négyzetkilométeren üzemeltet 25,4 ezer kilométer villamosenergia-hálózatot. Rendszerük közel 400 településen több mint 760 ezer háztartás és üzleti vevő ellátását teszi lehetővé – emlékeztetett a Népszava.

A Titász – és a hozzá hasonló szolgáltatók – az állam által meghatározott szállítási tarifából jut bevételhez, amit a lakosság rendszerhasználati díjban fizet meg.

Az ügyletet a versenyhivatalnak is jóvá kell hagynia, de nincsen kétség afelől, hogy ez meg fog történni, ahogyan megtörtént a Titásznál kétszer nagyobb területen tevékenykedő gázszolgáltató, a Tigáz esetében is, amelyet az egykori felcsúti polgármester, a kormányfő jóbarátja még márciusban szerzett meg.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!