Beszállt az ország leggazdagabb testvérpárja a Hajdú Péter alapította magánklinikába

2021. május 14. – 19:47

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A Mészáros Lőrincnél is gazdagabb Rahimkulov fivérek beszálltak Hajdú Péter magánklinikájába – erről elsőként a Hvg360 írt.

Frissítés 23:37: Hajdú Péter reagált a Telex cikkére, eszerint a Tükörhegy Medical Centerben lévő tulajdonrészét már eladta, a magánkórházban részvényes Szent Magdolna Magánkórház Kft-hez – amiben Rahimkulovék tulajdonrészt vettek – pedig nincs köze.

Az Opten adatai szerint a Szent Magdolna Magánkórház Kft.-nek valóban a Rahimkulov fivérek a tulajdonosai 51 százalékban, míg a céget 24,5 százalékban Mózer Attila, és 24,5 százalékban Rácz Edit birtokolja. A Tükörhegy Medical Center Kft. tulajdonosa 49 százalékban a Szent Magdolna Magánkórház Kft., míg 51 százalékban Hajdú egykori cége, a FRIZBI Műsorgyártó és Reklámszolgáltató Kft.

Ezt a céget ugyan Hajdú alapította, de azóta megvált a tulajdonrészétől, az Opten adatai szerint pedig ennek ma 76 százalékban Láng Eszter a tulajdonosa – aki nem más, mint Hajdú Péter menyasszonya.

A tévés műsorvezető-producer még négy éve alapította meg a Tükörhegy Medical Centert Törökbálinton, ebbe társult most be a Szent Magdolna Magánkórház Kft.-n keresztül a feltűnően rejtőzködő milliárdos testvérpár. A lap cikke szerint az orosz Rahimkulovok idén tavasszal szereztek tulajdont az egészségügyi központban részvényes cégben.

Ahogy arról már írtunk korábban, Rahimkulov Ruszlan és Rahimkulov Timur Magyarország egyik leggazdagabb embereinek számítanak: a testvérpár 50-50 százalékos tulajdonában van a Kafijat Zrt., ami egyrészt a G7 becslése szerint a 2019-es év végi 540 milliárd forintos értékével megközelítette Mészáros Lőrinc és Csányi Sándor együttes vagyonát.

Másrészt a Kafijat számít a legnagyobb tulajdonosnak a két legjelentősebb magyar cégben, az OTP-ben és a Molban. Míg a bankcsoportban az orosz fivérek több mint 7 százaléknyi részvényt birtokolnak, az olajipari vállalatban 3,4 százalékos a részesedésük.

A Kafijatnak ezenkívül számos érdekeltsége van, sőt, a testvérek másik közös vagyonkezelője, az MGTR-Invest 2019-es értéke alapján még további 32-33 milliárd forinttal dobhatta meg Rahimkulovék vagyonát. Ruszlan üzlettársával, Zentai Péterrel egyre aktívabbak az ingatlanpiacon is, többek között megvették a noszvaji Oxigén Family & Spa Hotelt, a siófoki Residence Hotelt és a budapesti Symbolt is. Az ingatlanok összértéke meghaladhatja a tízmilliárd forintot.

Rejtőzködő milliárdosok

A Rahimkulov testvérekről köztudott, hogy feltűnően kerülik a nyilvánosságot: a magyar sajtóban sokáig nem volt egyikükről sem fotó. A Telex azonban talált egy képet a fényeslitkei önkormányzat weboldalán Ruszlanról még márciusban.

A 2500 fős Fényeslitkén épül Európa legnagyobb intermodális, vagyis többféle közlekedési eszközt egyszerre fogadni tudó terminálja, ahol több százezer konténert pakolnak majd át a keleti, széles nyomtávú vasútról a nyugati, keskenyebb nyomtávúra, és fordítva. Riportunkat a településről itt olvashatja.

Ellentétben a Rahimkulov fivérekkel, Hajdú Péter nem kerüli a kamerákat: a tévés most épp Mészáros Lőrinc volt feleségének tévéjét menedzseli vezérigazgatóként. Mészárosné Kelemen Beatrix Life Tv-jében fut Hajdú több műsora is, ráadásul annak ellenére viszi a tévé cégügyeit, hogy decemberben felfüggesztett börtönre ítélték, ugyanis az ítélet szerint Hajdú a cége nevében benyújtott valótlan tartalmú áfabevallásokban fiktív számlák miatt több mint 280 millió forint vagyoni hátrányt okozott az állami költségvetésnek. Bár a Tükörhegy Medical Centerben részvényes Frizbi Műsorgyártó Kft. nem volt érintett az ügyletekben, a producer mégis eladta a céget Láng Eszternek – akit még tavaly szeptemberben jegyzett el Hajdú Péter.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!