Hajdú Péter vezérigazgató marad Mészáros Lőrinc volt feleségének tévétársaságánál

2020. december 8. – 16:17

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Továbbra is Hajdú Péter marad a Life TV és az Ozone TV csatornákat működtető Media Vivantis Zrt. vezérigazgatója. A televíziós producert a bíróság hétfőn 1 év 6 hónap – négy évre felfüggesztett – börtönbüntetéssel sújtotta költségvetési csalás miatt. Mivel a bíróság előzetesen mentesítette őt a következményektől, így nincs eltiltva a cégvezetéstől, írja a Media1.

A hétfői ítélet szerint Hajdú Péter a cége nevében benyújtott, valótlan tartalmú áfabevallásokban fiktív számlák miatt több mint 280 millió forint vagyoni hátrányt okozott az állami költségvetésnek. Ehhez a másodrendű vádlott a fiktív számlák rendelkezésre bocsátásával, míg a harmadrendű vádlott – több mint 115 millió forint erejéig – színlelt szerződések aláírásával nyújtott segítséget.

A bűncselekménnyel okozott kárt Hajdú a későbbiekben befizette a NAV-nak. A felfüggesztett börtönbüntetés mellett még 5 millió forint pénzbüntetésre is ítélték. Az ügy hátteréről részletesebben a Magyar Hang cikkében lehet olvasni. A Media Vivantis Mészáros Lőrinc volt feleségének a tévétársasága, Hajdú idén májusban lett ennek a cégnek a vezérigazgatója.

>>> A Telex legfrissebb híreiért kattintson ide >>>

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!