Felfüggesztett börtönt kapott Hajdú Péter

2020. december 7. – 15:15

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Egyetlen tárgyalási nap alatt véget ért, megegyezéssel zárult Hajdú Péter büntetőügye, amely nagy vagyoni hátrányt okozó üzletszerűen elkövetett költségvetési csalás, valamint folytatólagosan elkövetett hamis magánokirat felhasználása miatt indult, írja a Magyar Hang.

A megegyezés azt jelenti, hogy a vádlottak – Hajdú Péter és két társa – az első tárgyalási nap előtt megállapodtak a vádat képviselő ügyészséggel abban, hogy milyen büntetést tartanak elfogadhatónak a felek.

Az ítélet szerint Hajdú Péter a cége nevében benyújtott valótlan tartalmú áfabevallásokban fiktív számlák miatt több mint 280 millió forint vagyoni hátrányt okozott az állami költségvetésnek. Ehhez a másodrendű vádlott a fiktív számlák rendelkezésre bocsátásával, míg a harmadrendű vádlott – több mint 115 millió forint erejéig – színlelt szerződések aláírásával nyújtott segítséget. A bűncselekménnyel okozott kárt Hajdú a későbbiekben befizette a NAV-nak.

Hajdú Pétert 1 év 6 hónap – 4 év próbaidőre felfüggesztett – börtönbüntetésre és 5 millió forint pénzbüntetésre ítélték. Az ügy hátteréről részletesebben a Magyar Hang cikkében lehet olvasni.

Ha fontosnak tartja a független sajtót, kattintson ide, és támogassa a Telexet!

Kattintson ide a legfrissebb hírekért!

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!