Az újságokban eddig nem volt fénykép az ország egyik leggazdagabb, nyilvánosságot kerülő emberéről, most találtunk egyet

2021. március 9. – 07:07

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Találtunk egy fotót Magyarország egyik leggazdagabb, nyilvános szerepléseket kerülő emberéről, Rahimkulov Ruszlanról, akiről a magyar sajtóban eddig nem volt fénykép. Egy Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei kis faluban, Fényeslitkén épül az egyik, Kína és Európa közötti kereskedelmi útvonal, az Új Selyemút „európai kapuja”, a beruházást pedig egy Rahimkulov érdekeltségébe tartozó cég végzi. A fotót a település önkormányzati újságjában vettük észre.

A 2500 fős Fényeslitkén épül a kontinens legnagyobb intermodális, vagyis többféle közlekedési eszközt egyszerre fogadni tudó terminálja, ahol több százezer konténert pakolnak majd át a keleti széles nyomtávú vasútról a nyugati, keskenyebb nyomtávúra, és fordítva.

A 22 milliárdos beruházást majdnem 3 milliárd forinttal támogatja a magyar állam, a projekt nagy részét azonban Rahimkulov Ruszlan állja, aki a beruházást elindító East-West Intermodális Logisztikai Zrt-nek résztulajdonosa és az igazgatóság elnöke.

A beruházó támogatja a környező településeket is, a fényeslitkei óvoda pedig egymillió forint értékű készségfejlesztő játékot kapott, ráadásul a beruházó több millió forintból teljesen új bútorzatot is vett az óvodának.

A vállalkozó apja, Megdet a rendszerváltás után az orosz állami gázipari monopólium, a Gazprom menedzsereként érkezett Magyarországra, és nagy vagyonra tett szert. Két fia, Ruszlan és Timur két stratégiai fontosságú magyar cég, az OTP és a Mol legnagyobb részvényesei közé tartozik. A leggazdagabb magyarországi család vagyonának történetét a G7 tényfeltáró cikksorozatban mutatta be. Rahimkulov Ruszlan vagyona 240 milliárd forint körül lehet, ezzel hetedik a leggazdagabb magyarok toplistáján.

A Rahimkulov-testvérekről köztudott, hogy kerülik a nyilvánosságot, a magyar sajtóban nincs is róluk fotó, azonban a beruházást finanszírozó Ruszlanról most véletlenül találtunk egy képet a fényeslitkei önkormányzat weboldalán. A helyi újság szerint a beruházó a településen nemcsak az óvodát támogatta anyagilag, hanem egy vendégszállás kialakítását is, a képen az ünnepélyes átadás pillanata látható.

A kép bal oldalán Seszták Miklós, a térség KDNP-s országgyűlési képviselője, kettővel mellette pedig Rahimkulov Ruszlan – Forrás: Fényeslitke Község Önkormányzata
A kép bal oldalán Seszták Miklós, a térség KDNP-s országgyűlési képviselője, kettővel mellette pedig Rahimkulov Ruszlan – Forrás: Fényeslitke Község Önkormányzata

Fényeslitkéről hamarosan helyszíni riporttal jelentkezünk, amiből további részleteket tudhatnak meg Rahimkulov Ruszlanról, a majd drónokkal őrzött területről, 5G-darukról, jómódú parasztok leszármazottairól, elektromos traktorokról, a falu egyetlen sáros útjáról, na meg egy Orbán Viktornak írt levélről.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!