540 millió forintért biztosítja a Puskás Aréna rendezvénytechnikáját a NER-hez közel került cég

2021. február 9. – 16:13

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A Visual Europe Production Kft. 540 millió forint keretösszeg erejéig biztosítja a rendezvénytechnikát a Puskás Arénában, írja a Napi.hu.

Az uniós közbeszerzési közlöny szerint a hatvani székhelyű cég feladata a stadion sporteseményeihez és más rendezvényeihez kapcsolódó hang-, fény-, színpad-, és vetítéstechnikai feladatok ellátására, valamint az ehhez szükséges eszközök biztosítása és kezelése. A nyertessel január 26-án kötött szerződést az ajánlatkérő Nemzeti Sportközpontok.

A Visual Europe Production a VEG-csoporthoz tartozik, amelyben a cégvezető Botond Szabolcs mellett Garancsi István kockázati tőkealapja volt tulajdonos. Tavaly novemberben írtunk arról, hogy a VEG nagyon közel került a hazai rendezvényszervező piac másik nagy szereplőjéhez, az állami Antenna Hungáriához, ugyanis Garancsiék részét a New Land Media, vagyis Balásy Gyula egyik cége vette át.

A járvány miatt a rendezvényszervezői piac le van fagyva, de ahogy visszatérnek majd a nagy események, hatalmas megrendelésekre érdemes felkészülni. A VEG-csoport központi holdingja 1,3 milliárd forintos forgalom után 36 milliós nyereséget csinált, míg a Visual Europe Production 1,1 milliárdos forgalom után csinált 73 milliós profitot.

Februárban két Bajnokok Ligája mérkőzést is rendeznek a Puskás Arénában, a németországi utazási korlátozások miatt itt fogják játszani az RB Leipzig-Liverpool és a Borussia Mönchengladbach-Manchester City nyolcaddöntők elő találkozóit. Szerettük volna megtudni, hogy a két zárt kapus mérkőzés mennyi pluszbevételt hoz a Nemzeti Sportközpontoknak. Annyi választ kaptunk, hogy a pályaválasztó klubok bérleti díjat fizetnek a stadion használatáért, és a rendezéssel kapcsolatos valamennyi költség is őket terheli. Pontos összeget azonban sem az aréna üzemeltetője, sem a lipcsei klub nem közölt.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!