Barna vaj, mandula, szilva: puccos sütemény kezdőknek
2023. október 4. – 14:21
–
Ács Bori
Nem mindig kellenek bonyolult konyhatechnikák a szép és finom végeredményhez, ez a torta például negyedórányi munkát igényel, és a szuperszezonját élő szilvát használja fel.
A cukormentes, mégis édes, sütős szilvalekvár legendája igaz, de azért el lehet rontani
2023. szeptember 24. – 13:37
–
Ács Bori
Ha egyetlen alapanyagra bízza magát az ember, az nagyon nem mindegy, hogy milyen. Még sok más apróság van, amire érdemes figyelni a receptben, és ami az egyik legegyszerűbb a világon.
Több száz éves egészséges recept, amitől a levesek üdébbek lesznek: a cibere
2023. szeptember 17. – 10:34
–
Ács Bori
Ősi magyar módszer, amely a most legdivatosabb konyhai divatokba illik, mégsem erjeszt ma senki búzakorpát, hogy ételeit ízesítse vele. Megéri-e 2023-ban több száz éves magyar recepttel kísérletezni?
Bármilyen gyümölcs, két tál és 10 perc kell a legjobb nyári desszerthez
2023. augusztus 2. – 14:38
–
Ács Bori
Cobbler, crisp, clafoutis – mind kódnevek a legegyszerűbb és legcsodálatosabb nyári édességekhez. Bármilyen gyümölcs + egy percek alatt összekevert vagy morzsolt tészta + fél óra sütés, és...
Tavaly szilva, idén fürtös meggy lett az év pálinkája az Agrárminisztériumnál
2022. december 2. – 10:06
–
Nagy Bálint
Sok minden változik, de a magyar ember pálinkaszeretete nem – mondta a minisztérium államtitkára.
Mi a mágikusan fröccsenő házi ketchup titka?
2021. augusztus 29. – 12:39
–
Ács Bori
Volt-e paradicsom a ketchupban 2300 évvel ezelőtt, készülhet-e akármiből, és mi annak a klasszikus íznek és állagnak a titka, amit megszoktunk, és amit annyira szeretünk?