Tavaly szilva, idén fürtös meggy lett az év pálinkája az Agrárminisztériumnál

2022. december 2. – 10:06

Másolás

Vágólapra másolva

A tavalyi győztes, az Érlelt Szilva Pálinka után idén a szakmai zsűri véleménye alapján az Agrárminisztérium pálinkája címet a Lunczer Pálinkaház fürtösmeggy-pálinkája kapta – derül ki a minisztérium közleményéből.

A Nemzeti Pálinkakiválóság Programot ősszel hirdették még, és 16 pálinkaház összesen 103 tétellel nevezett. A 2022-es Pálinkakiválóság Programba nevezett termékek közül 13 Pálinkaház 67 tétele kapott minősítést. Ebből 49 tétel Pálinkakiválóság és 18 tétel TOP Pálinkakiválóság minősítést ért el.

„Ha pálinkáról beszélünk, a kereskedelmi pálinkafőzdék munkájának köszönhetően ma már egy magas minőségű, igazi gasztronómiai különlegességre gondolhatunk”

– mondta Nobilis Márton, az Agrárminisztérium élelmiszeriparért és kereskedelempolitikáért felelős államtitkára.

Nobilis hozzátette, hogy először 2014-ben hirdették meg a programot, melynek célja az volt, hogy hazai és külföldi piacon is ismert és elismert legyen a minőségi magyar pálinka. Hozzátette, a számok is azt mutatják, hogy a pandémia, majd az orosz–ukrán háború okozta nehéz gazdasági helyzet ellenére is egyre népszerűbb a program a kereskedelmi főzdék körében. „Egyetlen dolog van, ami nem változott a hosszú évek és sok változás során sem, az pedig a magyar ember pálinkaszeretete” – zárta beszédét Nobilis Márton.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!