„A politika jótékony is lehet” – hivatalosan is Keir Starmer az Egyesült Királyság új...
A Munkáspárt nyerte a brit parlamenti választást, ezért III. Károly király Starmert bízta meg a kormányalakítással. Az új miniszterelnök a Downing Street 10. előtt meg is tartotta első beszédét.
Lázár János: Az, hogy a politikában maradok-e egyáltalán, még nem eldöntött kérdés
A miniszter szerint időben kell átadni a helyet a fiataloknak, és azt érzékeli, hogy a nemzeti oldalt és a nemzeti többséget meg kell erősíteni.
Puccsot és becstelenséget emleget a visszalépések miatt a francia szélsőjobb
Marine Le Pen és Jordan Bardella pártja pórul járhat a választások második fordulójában, annyira sok jelölt lépett vissza taktikai okokból.
De Gaulle-i bátorság vagy orosz rulett – Macron választásba menekül Le Penék nagy EP-győzelme után
A szélsőjobboldali Nemzeti Tömörülés magasan nyerte az EP-választást, a francia elnök egy gyors parlamenti választással a belpolitikai tétet akarhatja emelni a választók szemében. Azonban sokan még...
Visszafordították Boris Johnsont a szavazóurnáktól, mert otthon hagyta a személyi igazolványát
A helyzet azért is kínos a volt miniszterelnöknek, mert ő vezette be, hogy személyi nélkül ne lehessen szavazatot leadni.
Nem jött be az ellenzéki összefogás: a kormányerők nyerték meg a szerbiai választást
Egyedül Belgrádban lehet esélye megszorongatni az ellenzéknek Aleksandar Vučićot, aki viszont országosan toronymagasan nyert.
Orbán barátja tíz év után a legnagyobb erőpróbájára készül Szerbiában
Az egyszerre erőt és aggodalmat is sugárzó Aleksandar Vučić elnök taktikázásával négy év alatt a harmadik választást tartják vasárnap Szerbiában. A Belgrádban is áttörésre számító egyesült ellenzék...
Karácsony szerint örömhír Budapestnek a lengyel választási eredmény
Örül az MSZP és a Momentum is.
Hivatalos a lengyel választások eredménye: az ellenzék szerzett elég szavazatot a kormányalakításhoz
Ezzel várhatóan véget ér Jarosław Kaczyński és a PiS nyolcéves kormányzása, ami nem túl jó hír a magyar kormánynak és a Fidesznek.
Lengyel választások: a szavazatok 86 százalékát feldolgozták, egyre nőnek az ellenzék esélyei
Donald Tusk polgári koalíciójának van nagyobb esélye a kormányalakításra, és véget érhet a Jarosław Kaczyński vezette PiS nyolcéves kormányzása.
Kövess minket Facebookon is!