Lőrincz Tamás

RSS

Az a kedvenc sztorim, amikor leállt a gyár az olimpiai döntőm alatt

Beiktatták az olimpiai bajnokok klubjába Lőrincz Tamást és Tokió többi bajnokát is.

Ha valaki, akkor ő megérdemelte, hogy olimpiai bajnok legyen

Az olimpián aranyérmet szerző Lőrincz Tamásban egy pillanatig nem volt kétely az edzője szerint. Öt éve, a sikertelen riói olimpia után testvérével, a szintén birkózó és most ezüstérmes Viktorral egymást segítve másztak ki a bajból. A dobogó tetején lepörgött az a 25 év, amit a sportágban töltött el.

Lőrincz Tamás taktikus birkózással olimpiai bajnok

A 77 kilósok súlycsoportjában a 34 éves magyar versenyző hátrányba került, de meg tudta fordítani a meccset, és 2-1-re nyert. Élete legnagyobb sikerét érte el. 2004 után ismét olimpiai bajnoka van a magyar birkózásnak, Lőrincz utolsó meccsén teljessé tette pályafutását.

Lőrincz Tamás olimpiai döntős a kötöttfogású birkózás 77 kilós súlycsoportjában

A 97 kilós súlycsoportban Szőke Alex vigaszágon folytathatja.

Bosszantott, hogy egy papírból akarták megmondani, mi lehet belőlem

Lőrincz Tamás a legeredményesebb magyar birkózó, 14 érmet szerzett eddig Eb-n vagy vb-n. Már csak az olimpiai arany hiányzik neki, erre hajt karrierje utolsó nagy versenyén. Legnagyobb ellenfele, a sportág orosz ikonja gratulált neki, miután megnyerte az Eb-t, Tokióban összecsaphatnak. Az előző olimpiára 12 kilót fogyott, most csak párat kell ledobnia, de a meccsek után hízik, hiába izzad közben, azt is elmondja, miért. Interjú.