Káposzta

A bolti olyan, mint a brojler csirke, de él még az édes hajdúsági káposzta hagyománya
Hajdúhadházon egykor mindenki káposztát termesztett, mára alig foglalkozik vele valaki. Egy olyan biokertészetben jártunk, ahol állandó fejlesztéssel igyekeznek vegyszer nélkül létrehozni a lehető...
Kimcshit akarok, de utálom a csípőset, mit tegyek?
Bár szeretünk végletekben gondolkodni, és imádjuk a csípős, erős illatú kimcshiket, ebben a műfajban is sokféle alirányzat létezik. Például a fehér verzió, ami gyerekeknek, érzékenyeknek,...
Kolozsvár híres káposztái: Mámi töltött káposztájától egészen a Káposztás vendéglő rakott fogásáig
A kolozsváriak évszázadok óta esznek káposztát, számba vettünk néhány igazán emlékezeteset.
Ételek, amikről sosem gondolnánk, hogy magyarok
Máj agyvelővel, perec formára font kalács, savanyú káposztás hal – nem a gulyás–pörkölt vonalú magyar konyha ez. Szuper kisalföldi ételek, amiket kevesen ismernek.
Káposztával megpakolt karácsonyfát állítottak Vecsésen
A Savanyúságkészítők Érdekvédelmi Egyesülete szerint ez Magyarország első káposztával díszített karácsonyfája.
Prés a centrifuga ellen – gyümölcslékészítő gépeket versenyeztettünk
Melyik a legalkalmasabb konyhai eszköz gyümölcs- és zöldséglevek készítésére? Mit tudnak a centrifugák és lassú prések? Megnéztük, megmértük, pontosan melyik gép mennyi levet és rostot állít elő...
A rakott kel megdicsőülése, és ami a kelkáposztából lehet
Megint egy alábecsült, kevésbé divatos zöldséget és a belőle készülő egyik ikonikus ételt igyekszünk népszerűsíteni. A rakott kelkáposzta egy karakteresebb változatban, és minden, ami még a maradék...
„Ez a kísérlet megmentett a tél végi depitől” – fél kiló nyers zöldséget ettünk meg naponta egy...
Az egészség és az örök élet egyik titka a rengeteg zöldség, lehetőleg nyersen. Kipróbáltuk, meg tudunk-e enni belőle félkilónyit akár egy hónapon át.
Az igazi savanyú káposztához csak só kell
Semmi okunk nem lenne rá 2023-ban, hogy telekáposztázzuk a lakást sózás és üvegbe passzírozás közben, sajnos mégis muszáj, mert a bolti savanyú káposztáknak egyszerűen nem jó az ízük.
Mit csináljon a káposztával az, aki nem tölti meg?
Sült káposzta, édes-savanyú mogyorós káposzta saláta, káposztás pompos – csupa olyan káposztás étel, ami jó, de nem töltött vagy székely.
Kövess minket Facebookon is!