Káposzta

RSS

„Ez a kísérlet megmentett a tél végi depitől” – fél kiló nyers zöldséget ettünk meg naponta egy...

Az egészség és az örök élet egyik titka a rengeteg zöldség, lehetőleg nyersen. Kipróbáltuk, meg tudunk-e enni belőle félkilónyit akár egy hónapon át.

Az igazi savanyú káposztához csak só kell

Semmi okunk nem lenne rá 2023-ban, hogy telekáposztázzuk a lakást sózás és üvegbe passzírozás közben, sajnos mégis muszáj, mert a bolti savanyú káposztáknak egyszerűen nem jó az ízük.

Mit csináljon a káposztával az, aki nem tölti meg?

Sült káposzta, édes-savanyú mogyorós káposzta saláta, káposztás pompos – csupa olyan káposztás étel, ami jó, de nem töltött vagy székely.

Menő japán gyorsétel pár elérhető alapanyagból, olcsón

Lehet-e fejenként 600 forintból érdekes, izgalmas és mégis laktató ételeket készíteni? Ezt a kihívást ugorja meg remekül ez a magyar valóságra optimalizált okonomijaki.

Olcsó és jó ételek: a káposztás tészta

Lehet egyáltalán a mai árak mellett háromszáz forintból ebédet készíteni? Simán, és még jó is lesz, csak egy kis idő és türelem kell hozzá.

Elronthatatlan receptek, kezdőknek: székelykáposzta, egyszerűen

Egy sertéspörkölt, párolt káposztával. De miért készítsünk két külön ételt, ha még jobb lesz egyben? És egyáltalán, hogyan kell felvágni egy hagymát?

Elronthatatlan receptek, kezdőknek: hagyományos töltött káposzta

A konyhában kevésbé jártasok is villoghatnak a család előtt idén karácsonykor: úgy mutatjuk be a hagyományos töltött káposzta elkészítését, hogy bárki meg tudja főzni.

Így lesz a csalamádé sokkal finomabb és egészségesebb

Melyek a tökéletes ecet-cukor-víz arányok, hogyan lehet a minimumra csökkenteni a cukor mennyiségét, miért éri meg erjeszteni, és hogyan lehet a karfiol még a káposztánál is menőbb?

Túl drága a saláta, a KFC káposztára váltott Ausztráliában

Az árvizek pusztítása és az orosz-ukrán háború 300%-os áremelkedést okozott.

A világ legaddiktívabb nassolnivalója egy savanyúság – így készül a kimchi

Egy csípős, savanykás ízbomba, ami egyből az agyat lobbantja lángra, és egyben a legjobb válasz a minden januárban aktuális immunerősítő és fogyókúrás kérdésre.

Kövess minket Facebookon is!