Kampány

RSS

Itt az újabb kampánytéma: a politikusok nem létező diplomái

Fontos téma forralja a közéletet: kinek nincs diplomája? Néhány ma is aktív politikusról, parlamenti képviselőről derült ki mostanában vagy már korábban, hogy bár diplomásként tüntették fel magukat, nincs felsőfokú végzettségük. Spoiler: a közgazdászdiplomák a legnépszerűbbek.

Gyermekbántalmazással próbálják megvádolni Hadházyt, aki minden korábbinál aljasabb lejáratókampányról beszél

Hadházy feleségének volt férje azt állította 2005-ben, hogy a képviselő megütötte a nevelt fiát egy horvátországi nyaraláson. A hivatalos iratokból kiderül: a gyámhatóság kizárta a gyermekbántalmazást. Hadházy feljelentést tesz.

Több év után a kampányra felélesztették a már megszűnt Vs.hu Facebook-oldalát, hogy kormánypropagandát toljanak rajta

A megmaradt 35 ezer követő nem rossz elérés, nem hagyhatták kárba veszni.

Az ellenzék „kiderítette”, hogy Rogán Antal nyolc osztályt végzett, és sikkasztásért felfüggesztettet kapott

Vagy csak sikerült belefutniuk az év lyukra futásába. Esetleg szándékosan egy manipulatív fake news sejtetést tettek ki a Facebookra.

Összeültek az ellenzéki elnökök Márki-Zay nélkül, aztán kiegyeztek vele

Mintegy hárommillió kampányújsággal és ezer óriásplakáton jelenik meg az ellenzék egységes, új arculattal a héten, miután múlt hét elején pártelnöki szinten is napokig egyeztetett. A pártok döntöttek arról, hogy nem lesz hetedik frakció, cserébe a vitás programpontoknál többnyire Márki-Zay Péternek engedtek, ugyanakkor a közös listának még csak az első hét helye dőlt el. Az ellenzéki megállapodások háttere.

Újévi beszédben buzdított a Fidesz támogatására Németh Sándor, a Hit Gyülekezete vezetője, az ATV tulajdonosa

Németh Sándor szerint tavasszal eldől, kinek a kezébe kerül Magyarország irányítása: a globalisták hazai képviselői veszik át az uralmat, vagy marad azoknál, akik „az itt élő polgárok javára és érdekében használják”.

Ez egy veszélyekkel teli kor: Orbán Viktor sárga csekket küld és adományt kér a Fidesznek

A négy évvel ezelőtti levelet kopizzák, befrissítve az új szlogennel.

Bénázás, szivárogtatás, kóstolgatás: eluralkodott a bizalmatlanság az ellenzéki oldalon

A kétkérdéses népszavazási kampánnyal rázná fel az ellenzéki tömb az előválasztás után természetszerűen lankadó választói lelkesedést, ám a célhoz vezető utat bizalmatlanság kövezi ki, ami szükségszerűen vonja magával a választók elbizonytalanodását is. Elemzés a karácsonyi készülődésről, ellenzék módra.

Az M1 Híradójában örömhír, hogy a kormány kampányszlogenje rímel egy cigánynótára

„Piros volt a paradicsom, nem sárga, Magyarország előre megy, nem hátra!”

Gattyán György: Kétharmadot az ellenzéki összefogás véleményem szerint sosem fog összeszedni. Nekem erre most nagyobb az esélyem

A napokban plakátokon feltűnő magyar milliárdos nem feltétlenül akar indulni a választásokon, csak a programját akarja lepasszolni valakinek. De ha ez nem jön össze, akkor már van pártja, amivel mégis indulna, igaz a nevét, meg a hátországát nem árulja el.

Gyurcsány elfogadta Márki-Zay kérését és nem fog kampányolni

A DK elnöke azt írta, teljesíti a kapitány kérését.

Szászország első fekete rendőre, aki egy plakátkampányban vált híressé, aztán tévútra tért, elszökött, majd krimiíró lett

Samuel Meffire a drezdai rendőrkapitányságon kezdte a karrierjét rendőrként, médiasztárként folytatta, aztán a helyi vörös lámpás negyeddel üzletelve fejezte be. Kalandregénybe illő váratlan fordulatok a hirtelen jött hírnév után.

Gyurcsány: Márki-Zay a kapitány, mi ehhez tartjuk magunkat

Péter mondatai, nyilvános szereplései képviselnek bennünket, ehhez alkalmazkodunk mi is – írja a DK elnöke.

Rogán ígéri, erős kampányt folytatnak majd a népszavazás előtt

A Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter azt is bejelentette, hogy újabb oltási akcióheteket szerveznek.

A fideszes Anonymous lerántja a leplet a kormánysajtóról is

Súlyos ügyeket lebegtet, titkosszolgálati módszerekkel megszerezhető infókat szivárogtat ellenzéki ügyekben egy maszkos alak. A narratívaépítés új módszerét kicsiben tesztelték, aztán az atombombának szánt Városháza-ügyben profin felépítve vetették be. Az ellenzék látványosan bénázik a reakciókkal, de az Anonymous-figura felfutása azt is megmutatja, mennyire használhatatlan a téttel bíró sztoriknál a Fidesz több száz lapból álló médiaarzenálja.

Karácsonyfát ad az első oltásra jelentkezőknek a héten egy budapesti kórház

A Szent Ferenc Kórház „Gyökeresen megváltoztatjuk karácsonyát” szlogennel indított kampányának célja motiválni azokat, akik még nem kérték az oltást.

Hazai pártok körmére is nézhet az Európai Bizottság a politikai reklámtevékenységről szóló új javaslatával

Javaslatot mutatott be Věra Jourová uniós biztos, amellyel nyomán minden politikai reklám esetében egyértelműen fel kellene tüntetni, hogy politikai reklámról van szó, és például azt is, hogy ki és mennyit fizetett érte.

A kisfideszeseket vádalkuval bírnák szóra a nagyfideszesek ellen

Márki-Zay Péter választási győzelme után ezzel az eszközzel kezdene elszámoltatásba. Ez a jogi eszköz korábban még nem létezett, pedig a korábbi nomenklatúra felelősségre vonása az előző kormányváltások idején is rendre felmerült. Mi van, ha a piramis alján lévők megúszhatnák feltételes szabadságvesztéssel, ha a fentebb állók közül feldobnak valakit?

Közös kampánnyal indul a választásoknak az ellenzék, megalapították az összellenzéki kampánytanácsot

Az ellenzéki vezetők elfogadták a kampány közös kereteit is a hétfői ülésükön.

Tévében, óriásplakátokon és újságokban folytatódik a Szivárványcsaládokért Alapítvány #ugyanaz kampánya

A Comedy Central, a Paramount Network és az MTV műsorán annak ellenére lesznek láthatóak a társadalmi célú hirdetések, hogy korábban emiatt az RTL Klub ellen már eljárást indított az NMHH.

Hódmezővásárhely után a határkerítés mellett is felállította a migránsszámláló tábláját Márki-Zay, aki szerint csak a Fidesz telepít be migránsokat

A kerítés pedig marad, nyomatékosította az ellenzéki miniszterelnök-jelölt a határkerítés mellett tartott sajtótájékoztatóján.

Kulka János is szerepel az új szivárványcsaládos kampányban

Ami számít, abban nincs különbség – ez a fő üzenete a Szivárványcsaládokért Alapítvány gyermekjogi kampányának. Bemutatják, hogy a más is lehet normális, természetes, szeretetteljes és nagyon is valós. Hiszen a család az család.

Most akkor Márki-Zay Péter az egyetlen komolyan vehető ellenzéki vagy inkább egy rezsiemelő, migránsbetelepítő amerikai ügynök?

A Fidesz-kommunikáció a vásárhelyi polgármester Gyurcsány-ellenességét hangoztatta, míg esélytelennek tűnt. Mióta megnyerte az előválasztást, már Gyurcsány bábja (és persze Sorosé is). Összeszedtük, mi mindennel vádolta meg az ellenzéki előválasztást megnyerő Márki-Zayt a Fidesz és a kormányhoz tartozó média.

Megvan Márki-Zay Péter kampányfőnöke

Zaránd Péter korábban a Momentummal és Puzsérral is dolgozott.

Orbán is beszállt a Facebookon hirdető politikusok közé

Felpörög a kampánytempó, a miniszterelnök ilyet még sose tett, mióta nyilvánosak a reklámköltések a Facebookon.

Márki-Zay Péter bemutatott egy dossziét, amit állítólag a Fidesz állított össze a DK-nak, hogy ezzel járassák le őt, de a DK inkább átadta neki

Az ellenzék miniszterelnök-jelöltje azt állítja, „békaember típusú” összeesküvés-elméletekről van szó, amik viszont bizonyítják, hogy kiterjedt megfigyelés, adatgyűjtés zajlik Magyarországon. A DK a Telexnek azt mondta, egy fideszes önkormányzati képviselőtől jöttek a tippek.

Tíz nap alatt több mint 50 milliót költött a Fidesz a Facebookon

A „Stop, Gyurcsány! Stop, Márki-Zay!” kampányra nem politikusok kaptak sok pénzt, hanem a Megafon Központ influenszerei.

Olyan volt, mint a Trónok harca, szteroidokon – ilyennek látta Márki-Zay kampányfőnöke a Karácsony visszalépése előtti napokat

Gurzó Ákos szerint a magyar politika csak akkor változhat meg, ha nemcsak új politikusok érkeznek, de a politikai marketing is megújul.

Bárki bármit mond, még nem dőlt el, Dobrev Klára vagy Márki-Zay Péter lesz-e Orbán Viktor kihívója

Most akkor tényleg a Fidesz mozgósít? Ha igen, kire? Tényleg olyanok mennek voksolni a második fordulóban, akik az elsőn nem vettek részt? Mit mutat a vártnál nagyobb második körös részvétel, mire lehet ebből következtetni? Utánajártunk az előválasztás legfontosabb kérdéseinek.

Márki-Zay szavazói: Az eliteken kívülről robbant be, és ez magával ragad

Jól bírja a kritikát, azt mondja, akár hátba is lehet szúrni. Tudja, hogy Karácsony visszalépése után a baloldali szavazók Dobrevhez is húznak, de reméli, a főpolgármester meg tudja győzni a táborát. A szavazói sem értenek vele mindenben egyet, de nagyon bíznak benne. Videóriport Márki-Zay Péter budapesti kampánnyitójáról.