Európai Tanács elnöke: Politikai hiba volt Orbán moszkvai útja
Charles Michel szerint a miniszterelnök és Putyin találkozója után érkezett rengeteg kritika figyelmeztetés a magyar EU-elnökség számára.
Az uniós állam- és kormányfők ismét egyhangúlag üdvözölték az új szankciókat
Orbán Viktor az állam- és kormányfők ülésére érkezve arról beszélt, Grúzia EU-csatlakozási folyamata „oké”, az egyhangúlag elfogadott végkövetkeztetések alapján nem.
Ismét Von der Leyent jelölik uniós bizottsági elnöknek, csak Orbán szavazott rá nemmel
A szocialista António Costa vezeti majd az Európai Tanácsot, az Orbánt többször kritizáló Kaja Kallast pedig a magyar kormányfő tartózkodása mellett is az EU külügyi főképviselőjének jelölik.
Biztonsági együttműködést kötött az EU és Ukrajna
Az Európai Unió a dokumentumban elkötelezte magát Ukrajna hosszú távú támogatása mellett, cserébe védeni kell többek között a kisebbségi jogokat.
Orbán Balázs: Lehet, hogy a Fidesz új EP-frakciót hoz létre, „hamarosan néhány bejelentés jön”
„Meglátjuk, egyedül fogunk-e maradni” – mondta a miniszterelnök politikai igazgatója arról, hogy csak Orbán ellenezheti-e az uniós csúcstisztségekről kötött alkut.
„Nem tudjuk támogatni ezt” – mondta Orbán az uniós csúcstisztségekről szóló alkuról
Az uniós állam- és kormányfők találkozójára érkezve Orbán pimaszságnak nevezte a három középpárti csoport egyezségét a vezető uniós posztokról. A miniszterelnök Zelenszkijjel is beszélgetett.
Orbán ellenzése mellett dönthetnek az uniós csúcsvezetőkről
A múlt héten egy informális találkozón még nem jött létre az elvi alku, de azóta úgy tűnik, az EP-s középpártok megállapodtak a tisztségekről, amelyekről hivatalosan a csütörtökön kezdődő állam- és...
Több lap szerint megállapodtak az EU csúcstisztségeiről a középpártok, Von der Leyen újrázna
A Politico és a FAZ szerint a néppártiak, szocialisták és liberálisok azokról egyeztek meg, akik nevei már a múlt heti nem hivatalos EU-csúcs előtt is a sajtóban keringtek.
Orbán szerint az uniós vezetők fittyet hánynak a valóságra, de cserben hagyja az elemi matek
A miniszterelnök nem érti, miért a szocialistákkal és a liberálisokkal állt össze a jobbközép, pedig a válasz néhány egyszerű matematikapélda.
Meglepetésre eredménytelenül zárták az EU-csúcsot a vezető uniós posztokról
Négy tisztség van a csomagban, a Politico szerint a jobbközép Európai Néppárt két és felet akart, ami sok volt a szocialistáknak. Rutte hazafelé elárult pár részletet a tárgyalásairól Orbánnal.
Kövess minket Facebookon is!