Európai Tanács

RSS

Orbán Viktor: Megöli a középosztályt, és veszélybe sodorja az európai demokráciát az uniós klímacsomag

A miniszterelnök az uniós állam- és kormányfők találkozója előtt arról is beszélt, hogy boszorkányüldözés zajlik Lengyelország ellen.

Annyit romlott a járványhelyzet az USA-ban, hogy az EU szigorít a beutazási szabályokon

A döntés a nem létfontosságú utazások elhalasztására vonatkozik, a tagállamokon múlik, hogyan alkalmazzák.

Koronavírusos a luxemburgi miniszterelnök, aki néhány napja találkozott Orbánnal

Xavier Bettel erőteljesen bírálta Orbánt az Európai Tanács múlt heti ülésén.

Orbán Viktor: Nem vagyok biztos abban, okos dolog-e a magyar himnusz közben szivárványos zászlóval a játéktérre rohanni

A miniszterelnök szerint múlt héten falanxban vonultak föl a szivárvány zászlós miniszterelnökök az Európai Tanács ülésén.

Luxemburg miniszterelnöke: Nem ismerek rá Orbánra

Xavier Bettel szerint nem is olyan régen még egy egészen másmilyen Orbán Viktor vacsorázott vele meg a férjével Budapesten.

Orbán több tiszteletet kér, Merkel sose látott még ilyen „kemény tárgyalást”, mint most, a melegellenes törvény miatt

Emmanuel Macron francia elnök nem támogatná Magyarország kilépését az EU-ból. Pénteken zárult az uniós állam- és kormányfőket tömörítő Európai Tanács ülése.

„Távozni is lehet az EU-ból” – többen ezt is jelezték Orbánnak a melegellenes törvény miatt az Európai Tanácsban

Szankciókat hoztak Belarusz ellen, beszéltek a járványkezelésről és a migrációról, a különböző források szerint a legélesebb vitát mégis a magyar melegellenes törvény váltotta ki. Állítólag csak a lengyel és a szlovén kormányfő állt ki Orbán mellett.

Orbán: A homoszexuálisok szabadságáért és jogaiért is harcoltam a kommunista rezsimben

A miniszterelnök megérkezett az Európai Tanács ülésére, az uniós állam- és kormányfők találkozóján pedig szóba kerülhet a magyar melegellenes törvény is.

A belarusz újságíró ügye miatt lehet izgalmas Orbán brüsszeli útja

Hétfőn és kedden tartják az Európai Tanács csúcstalálkozóját, a napirenden szerepel a Ryanair gépének kikényszerített leszállása és Prataszevics őrizetbevétele is.

Az Európa Tanács elé kerül a közmédia „kérdésekkel provokáló újságíróról” szóló riportja

A magyar kormánytól várnak majd magyarázatot az ügyre.

Elnézést kért Von der Leyentől az Európai Tanács elnöke a kanapé-gate miatt

Az Európai Bizottság elnöke múlt héten Ankarában egy díványra kényszerült, mert nem volt elég karosszék az Erdoğannal közös találkozón.

Az EU vezetése azt ígéri, hogy a vakcinagyártók körmére néz

Charles Michel, az Európai Tanács elnöke szerint a szövetség már az asztalra csapott, így elérték, hogy több hét várakozási idő helyett csak a szállítás lassulása várható a Pfizer-oltóanyag esetében.

Zöld utat adtak a tagállamok a brexit utáni brit-EU kapcsolatokról szóló megállapodásnak

Az Európai Unió mind a 27 tagországa támogatja az EU és az Egyesült Királyság közötti kereskedelmi kapcsolatokról múlt csütörtökön létrejött megállapodás előzetes, ideiglenes alkalmazásának elindítását január 1-jén.

Meghosszabbították az Oroszország elleni uniós szankciókat

Úgy ítélték meg, hogy jottányit sem haladtak előre a folyamatok.

Orbán elállt a vétótól, elfogadták az uniós költségvetést és a helyreállítási alapot

Elfogadták a két nagy csomagot, ezt Twitter-oldalán Charles Michel, az Európai Tanács elnöke jelentette be. Orbán Viktor a Facebook-oldalán ünnepelte a józan ész és a magyar kormány – szerinte 3 – sikerét, „ha nem is kell még kinyitni, de behűteni már be lehet a pezsgőt”.

Európai Néppárt: Meg fogjuk győzni a magyar kormányt

Az Európai Néppárt (EPP) nem mond le a jogállamisági mechanizmusról, nem nyithatóak újra az erről szóló tárgyalások, a Fidesz tagságának kérdése pedig napirenden van az uniós pártcsaládon belül. Interjú az EPP európai parlamenti képviselőcsoportjának kommunikációs igazgatójával a költségvetési vétó és az uniós jogállamisági vita legújabb fejleményeiről.

Orbán a vétóval bemondta az all int, mi jön ezután?

A magyar kormány mindent feltett az uniós költségvetési vétóra, de ha a patthelyzet elhúzódik, és ez a lap nem jön be, az Orbánnak és a Fidesznek semmiképpen sem érdeke. Mi lesz, ha Orbán Viktor nem szavazatán tényleg bukik a 7 éves uniós költségvetés? Elmagyarázzuk.

Véglegesítették a következő 7 éves költségvetési megállapodást az uniós intézmények

Az Európai Parlament költségvetési tárgyalói és az Európai Tanács elnöksége kompromisszumra jutottak a következő 7 éves uniós költségvetésről és a koronavírus okozta válság utáni helyreállítási alapról. Az EP 16 milliárd euróval több támogatást kap a legfontosabb programokhoz, és részt vehet a források felhasználásának vizsgálatában. A jogállamisági kritériumok miatt már tényleg csupán Lengyelország és Magyarország vétófenyegetése maradt a kérdés.

9 európai városvezető, köztük Karácsony is közös levélben fordult az uniós intézményvezetőkhöz forrásért

Vonják be az önkormányzatokat az európai válságkezelésbe, és az EU juttasson közvetlenül pénzt a városoknak – kéri együtt Barcelona, Pozsony, Budapest, Hannover, Lisszabon, Milánó, Párizs, Prága, valamint Varsó polgármestere. A levelet magyarul a Telex teszi közzé.