Molnár Zsolt lemondott az MSZP pártigazgatói posztjáról

2024. október 25. – 07:55

Másolás

Vágólapra másolva

Molnár Zsolt lemondott a Magyar Szocialista Párt pártigazgatói tisztségéről – írta a Gulyáságyú Média.

„A hír igaz: öt év pártigazgatói munka után idén június 9-én úgy döntöttem, hogy nem ebben a formában folytatom tovább. Ez az időszak számos választást ölelt fel, ez alatt sikereket és kudarcokat is átéltünk” – mondta Molnár Zsolt, hozzátéve, hogy a következő időszakban az Országgyűlésben folytatja a képviselői munkáját.

Az MSZP múlt szombaton megválasztott elnöke, Komjáthi Imre levélben tájékoztatta a párt tagságát, hogy Molnár Zsolt az október 19-i, tisztújító kongresszus után jelezte az új elnökség felé, hogy a következő időszakban „új kihívások felé fordul”, és nem folytatja pártigazgatóként. A levélben Komjáthi hosszan méltatta Molnárt, azt írta:

„Ezúton is szeretném megköszönni mindazt a munkát, szervezést, koordinációt, amit Zsolt pártigazgatóként beletett közösségünk működésébe. […] Közösségünkben mindig emlékezni fogunk rá, hogy Zsolt munkája nélkül nem jött volna létre sem 2019-ben a fővárosi győzelem. […] Ezért nem csak az MSZP, de az egész ellenzéki közösség hálás lehet kitartásának.”

Az MSZP országos elnöksége a megyei vezetőkkel folytatott előzetes konzultációt követően Ács Andreát, a párt kőbányai önkormányzati képviselőjét nevezte ki pártigazgatóvá.

Molnár Zsolt mentelmi jogát idén áprilisban függesztette fel a parlament, mivel a Központi Nyomozó Főügyészség korrupciós bűncselekményekkel vádolja a BKV egyik informatikai közbeszerzését érintő ügyben. A vádirat szerint Baja Ferenc egykori MSZP-s miniszter és államtitkár valahogy kapcsolatba került F. Zsolttal, a BKV volt informatikai igazgatójával, és 30 millió forintot kért tőle azért, hogy az informatikai szerződéskötést ne akadályozza meg. A vádirat szerint a megegyezésről hallva Molnár Zsolt Baján keresztül 40 milliót kért magának azért, hogy az üzletet ő se akadályozza meg.

Molnár tagadja, hogy bármennyire is érintett lenne az ügyben. Szerinte F. Zsolttal egyszer találkoztak csak egy parkban, de pénzt nem kapott. „Koholt vádak alapján próbálnak besározni, hiszen tudjuk, hogy vádalku során nem kell igazat mondani” – mondta.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!