A kordon állandó kelléke lett Orbán Viktor október 23-i programjainak

2024. október 23. – 09:55

Másolás

Vágólapra másolva

Három év után tér vissza Budapestre október 23-án Orbán Viktor, a Millenáris Parkban ismét kordonok között lép színpadra a miniszterelnök.

Az elmúlt két évben azzal mentegetőzött Orbán, hogy a forradalom nemcsak Budapestről szólt, és ezért ment vidéki helyszínre megemlékezni. „Igazságtalan és lekezelő, de egyenesen hiba, ha valaki 1956-ot csak a rivaldafényben álló fővárosunk forradalmának látja” – fogalmazott tavaly Veszprémben, amely akkor Európa Kulturális Fővárosa volt. Zalaegerszegen a Mindszentyneum megnyitóján pedig azt mondta: a baloldal nem érti, hogy Budapest nem azonos az országgal, 1956 pedig az egész nemzet forradalma volt.

Két éve Zalaegerszegen még csak kordonokkal vették körbe a rendezvény helyszínét, tavaly Veszprémben már be se engedték a sajtót. Idén ismét előkerültek a kordonok, az újságírókat elkülönítve vezették a szabadtéri színpadtól 30-40 méterre lévő sajtótribünre, és nem engedik a résztvevők közé.

Legutóbb a 2022-es országgyűlési választás előtt fél évvel, 2021-ben volt Budapesten október 23-án Orbán. Akkor Békemenetet is szerveztek, a Műegyetemtől vonult át a tömeg a Deák térre, a miniszterelnök a Bajcsy-Zsilinszky út és az Andrássy út kereszteződésénél több tízezer ember előtt beszélt egy hatalmas színpadon.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!