Peren kívül megállapodott a Nemzeti Színház Horváth Lajos Ottóval és Szász Júliával

2024. október 22. – 13:54

Másolás

Vágólapra másolva

Peren kívül megállapodott a Nemzeti Színház Horváth Lajos Ottóval és Szász Júliával a tavaly novemberi előadáson történt baleset ügyében felmerült vitás kérdésekben.

A színház közleménye szerint Szásszal október 14-én, Horváthtal október 18-án sikerült „minden nyitott kérdést és igényt peren kívül, békés úton, véglegesen, teljeskörűen és valamennyi érintettre nézve kötelező érvénnyel” rendezni.

Horváth Lajos Ottó Prospero és Szász Júlia Miranda szerepében William Shakespeare A vihar című komédiájának próbáján a Nemzeti Színház nagyszínpadán 2019. december 19-én – Fotó: Soós Lajos / MTI
Horváth Lajos Ottó Prospero és Szász Júlia Miranda szerepében William Shakespeare A vihar című komédiájának próbáján a Nemzeti Színház nagyszínpadán 2019. december 19-én – Fotó: Soós Lajos / MTI

A Rómeó és Júlia november 10-i előadása közben két színész, Horváth Lajos Ottó és Szász Júlia három métert zuhantak, és mindketten súlyos sérüléseket szenvedtek. A színház igazgatója, Vidnyánszky Attila először benyújtotta a lemondását, de nem sokkal később ezt visszavonta. A baleset miatt belső vizsgálat indult a színházban, ám nem találtak felelőst. A rendőrség is nyomozást rendelt el.

A két színész tavaly november óta várja, hogy a színház sérelemdíjat fizessen nekik. A peren kívüli megegyezésnek a Nemzeti korábbi nyilatkozata szerint nem az volt az akadálya, hogy a színház sokallja a kártérítést, hanem hogy Horváth Lajos Ottó nem ismeri el, hogy „a baleset bekövetkezéséért nem kizárólag a Színház tehető felelőssé, hanem abban maga a sérült Horváth Lajos Ottó is szerepet játszhatott”. Szász Júlia ügyében is nyíltan üzengettek egymásnak a felek arról, hogy mekkora összeget kapott idáig a színésznő, és mi lehet az oka annak, hogy további kártérítést nem kapott még.

Mostanra a színház szerint minden kérdést sikerült lezárni. Időközben Szász Júlia és Horváth Lajos is távozott a Nemzeti Színházból.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!