Lekerült a Nemzeti Színház társulati tagjai közül Szász Júlia és Horváth Lajos Ottó neve

2024. augusztus 7. – 07:09

Másolás

Vágólapra másolva

Hosszas, nyilvánosság előtt is vívott csaták után szétvált a 2023 novemberében, előadás közben balesetet szenvedett Szász Júlia, illetve Horváth Lajos Ottó és a Nemzeti Színház útja: a már felmondott színészek neve lekerült a színház társulati tagjait felsorakoztató oldalról is, írja a Blikk. Ugyancsak lekerült az oldalról a többi távozó neve is: nincs már ott Udvaros Dorottya, Barta Ágnes, Mészáros Martin, Farkas Dénes, Szép Domán, és Szabó Sebestyén László neve sem.

2023. novemberben, a Rómeó és Júlia előadása közben Horváth Lajos Ottó és Szász Júlia három métert zuhant, mindketten súlyos sérüléseket szenvedtek. Ezután mindketten otthagyták a színházat. A színház igazgatója, Vidnyánszky Attila először benyújtotta a lemondását, de nem sokkal később ezt visszavonta. A baleset miatt belső vizsgálat indult a színházban, nem találtak felelőst, a rendőrség is nyomozást rendelt el, ez még nem zárult le.

A kártalanítási folyamat is 2023 óta húzódik – ennek része egy többmilliós összeget kitevő sérelemdíj, de a pontos összegről zajlanak az egyeztetések. A peren kívüli megegyezésnek a Nemzeti korábbi nyilatkozata szerint nem az az akadálya, hogy a színház sokallja a kártérítést, hanem hogy Horváth Lajos Ottó nem ismeri el, hogy „a baleset bekövetkezéséért nem kizárólag a Színház tehető felelőssé, hanem abban maga a sérült Horváth Lajos Ottó is szerepet játszhatott”. Horváth Lajos Ottó sérülései egyébként az orvosi szakvélemény szerint maradandóak.

A kártérítés Szász Júlia esetében sem zárult még le, a felek nyíltan üzengettek egymásnak arról, hogy mekkora összeget kapott idáig a színésznő, és mi lehet az oka annak, hogy további kártérítést nem kapott eddig.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!