Az orvosi szakvélemény szerint maradandók a Nemzetiben lezuhant Horváth Lajos Ottó sérülései

2024. augusztus 2. – 07:58

Másolás

Vágólapra másolva

Orvosi szakvéleményt kért sérüléseiről Horváth Lajos Ottó, a színész, aki Szász Júlia színésznővel együtt három métert zuhant a Rómeó és Júlia tavaly novemberi előadása közben a Nemzetiben. A szakvélemény egyértelműen kimondta, hogy Horváth sérülései súlyosak és maradandóak.

A színész az eséskor egyik kezével a reflektorba tenyerelt, a Blikk szerint a szakvélemény alapján ez a keze súlyos sérüléseket szenvedett. A többméteres zuhanásban eltört a férfi lába is, valamint a válla, a térde és a lábfeje is sérült. „Számunkra ez nem volt kérdés, hogy Horváth Lajos Ottó olyan sérüléseket szenvedett, amelyeknél már az elején látni lehetett, hogy maradandó fogyatékossághoz vezetnek” – mondta Horváth Lajos Ottó jogi képviselője a lapnak.

Dr. Borbély Zoltán hozzátette, a rendőrség is fog készíteni egy orvosi szakvéleményt. Elmondta azt is, hogy továbbra sincs még megállapodás a kártérítés kapcsán a színházzal.

Tavaly óta húzódik a kártalanítási folyamat, amelynek részét képezi egy többmilliós összeget kitevő sérelemdíj, de a pontos összegről zajlanak az egyeztetések. A peren kívüli megegyezésnek a Nemzeti szerint nem az az akadálya, hogy a színház sokallja a kártérítést, hanem hogy Horváth Lajos Ottó nem ismeri el, hogy „a baleset bekövetkezéséért nem kizárólag a Színház tehető felelőssé, hanem abban maga a sérült Horváth Lajos Ottó is szerepet játszhatott”.

Vidnyánszky Attila korábban utalgatott már arra interjúkban, hogy a színészek is felelősek a balesetért. Erre Horváth korábban úgy reagált, „a sérüléseimen túl az fájt a legjobban, hogy Igazgató Úr engem a saját balesetemért is felelőssé tett – noha ennek megítélése az igazságszolgáltatás, és nem az ő feladata”.

Az említett baleset tavaly novemberben történt, amikor a Rómeó és Júlia előadása közben Horváth Lajos Ottó és Szász Júlia három métert zuhant, mindketten súlyos sérüléseket szenvedtek. Ezután mindketten otthagyták a színházat. A színház igazgatója, Vidnyánszky Attila először benyújtotta a lemondását, de nem sokkal később ezt visszavonta. A baleset miatt belső vizsgálat indult a színházban, nem találtak felelőst, a rendőrség is nyomozást rendelt el, ez még nem zárult le.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!