Senki nem hívta a rendőrséget a Nemzeti Színházban történt balesethez, hivatalból indult eljárás

2023. december 8. – 11:24

Másolás

Vágólapra másolva

Hivatalból indított vizsgálatot a Budapesti Rendőr-főkapitányság a Nemzeti Színházban, a Rómeó és Júlia előadása közben történt baleset ügyében, de még nem hallgattak ki egyetlen gyanúsítottat sem – írja pénteki hírlevelében a Partizán. A hírlevélben a színészek helyzetét ismerő forrás alapján azt írják, hogy Szász Júliának eltört három bordája és a lábszárcsontja is, utóbbit össze kellett csavarozni. A baleset után öt napot töltött kórházban, majd a bordatörés következtében légmell (pneumothorax) alakult ki nála, amiért újabb két hétre ismét kórházba került, írja a Partizán.

Szász Júlia az Instagramon posztolt képeket a kórházból, azt írta, jobban van. „Jobban vagyok már, lassan, de biztosan gyógyulgatok” – írta. Horváth Lajos Ottónak, a Nemzeti másik színészének a keze sérült meg súlyosan, a baleset után többórás műtétre volt szüksége.

A Partizán a Nemzeti Színház belső vizsgálatáról azt írja, nem tudni, pontosan kik és milyen módon vizsgálódnak, információik szerint ezekről a részletekről a társulatot sem tájékoztatták.

A baleset miatt beadta lemondását Vidnyánszky Attila, a Nemzeti Színház igazgatója, de Csák János kulturális és innovációs miniszter nem fogadta el. A baleset miatt vizsgálat indult a színházban, a rendőrség pedig nyomozást rendelt el.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!