Szász Júlia után Horváth Lajos Ottó is cáfolja, hogy 5 milliót kapott volna a Nemzetiben történt baleset óta

2024. július 10. – 08:15

Szász Júlia után Horváth Lajos Ottó is cáfolja, hogy 5 milliót kapott volna a Nemzetiben történt baleset óta
Horváth Lajos Ottó a Nemzeti Színház 2023/24-es évadáról tartott sajtótájékoztatón Budapesten 2023. május 26-án – Fotó: Hegedüs Róbert / MTI

Másolás

Vágólapra másolva

Szász Júlia után Horváth Lajos Ottó is felmondott a Nemzeti Színházban. Ez a színész keddi Facebook-posztjából derült ki, amiben részletesen felsorolta, hogy Vidnyánszky Attila állításaival szemben milyen juttatásokat kapott tavaly novemberi balesete óta. A Rómeó és Júlia előadása közben történt balesetben Szász Júlia is megsérült rajta kívül.

A Nemzeti Színház igazgatója korábban azt állította, hogy mindketten ötmillió forintot kaptak kártérítésként. Először Szász Júlia, most pedig Horváth Lajos Ottó is cáfolta, hogy ekkora összeget kaptak volna. Horváth Lajos Ottó azt írta bejegyzésében, hogy: „Sajnálom, hogy a titoktartási megállapodásunk ellenére, idő előtt, olyan információk kerültek nyilvánosságra, amelyeket cáfolnom kell. [...] Nem először és nem egyszer teljesen fals és valótlan adatok jelentek meg a Nemzeti Színház igazgatójának részéről azon összegekről, amelyeket a baleset kapcsán állítólagosan kaptam, kaptunk.” Ezután tételesen felsorolta, hogy kitől mekkora összegeket kapott.

Vidnyánszky már az ATV Egyenes beszéd hétfő esti műsorában is utalt rá, hogy Szász Júlia és Horváth Lajos Ottó is távozik a Nemzetiből. „Tényleg azt kívánom, hogy Horváth Lajos Ottó és Szász Juli is találjon magának olyan színházat, ahol jobban vigyáznak rájuk” – mondta a műsorban.

A Nemzeti igazgatója korábban arról is beszélt az Origónak, hogy a színészek is hibáztak a balesetnél. Erre reagálva Horváth Lajos Ottó azt írta, hogy: „A sérüléseimen túl az fájt a legjobban, hogy Igazgató Úr engem a saját balesetemért is felelőssé tett – noha ennek megítélése az igazságszolgáltatás és nem az ő feladata.”

Udvaros Dorottya Kossuth-díjas színművész nemrég interjút adott a Partizánnak, amiben arról beszélt, hogy a Nemzeti Színházban történt baleset miatt indított belső vizsgálat egy „látszatesemény” volt. A színész szerint lehetett tudni, hogy a vizsgálat azt fogja megállapítani, hogy nincs egy személyi felelős. „Egyet nem is lehet találni, többet viszont igen. Elsősorban a darab rendezőjét és a színház igazgatóját, természetesen.” Udvaros elmondása szerint több alkalommal is jelezték Vidnyánszky Attilának a díszletekkel kapcsolatos aggályaikat, csoda, hogy nem történt korábban baleset.

A baleset, amiről Udvaros beszélt, tavaly novemberben történt, amikor a Rómeó és Júlia előadása közben Horváth Lajos Ottó és Szász Júlia három métert zuhant, mindketten súlyos sérüléseket szenvedtek. A színház igazgatója, Vidnyánszky Attila először benyújtotta a lemondását, de nem sokkal később ezt visszavonta. A baleset miatt beadta lemondását Vidnyánszky Attila, de Csák János kulturális és innovációs miniszter nem fogadta el. A baleset miatt belső vizsgálat indult a színházban, nem találtak felelőst, a rendőrség is nyomozást rendelt el, ez még nem zárult le.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!