A Kúriánál is veszített Bayerné a DK-val szemben

2024. szeptember 22. – 12:01

Másolás

Vágólapra másolva

A Kúria is elutasította Bayerné dr. Matusovits Andrea felülvizsgálati kérelmét, amelyet még Sebián-Petrovszki László DK-s pártigazgató ellen indított, közölte a párt egy közleményben. Bayer Zsolt fideszes publicista felesége már első- és másodfokon is elvesztette a rágalmazási pert.

Bayerné azért indított rágalmazási pert annak idején, mert a DK kiperelte és nyilvánosságra hozta azokat az adatokat, amelyeket még az Országos Vérellátó Szolgálat főigazgatójaként kötött meg 2019-ben. Ezekből a papírokból kiderült, hogy Bayerné versenyeztetés nélkül, árun alul adott el vérplazmát magáncégeknek. A Fidesz annyira komolyan vette az ügyet, hogy még a DK-s politikus mentelmi jogát is felfüggesztették a kormánnyal. Bayerné a Válasz Online-t is beperelte az ügy miatt, de azt is elvesztette.

Sebián-Petrovszki szerint a magyar vérplazma áron alul eladása felveti a bűncselekmény lehetőségét, hiszen olyan bevételektől fosztotta meg az államot, amelyből lehetett volna kórházfelújításra költeni vagy rendezni az egészségügyi dolgozók bérét.

Bayernének nem ez volt az egyetlen gyanús ügye az Országos Vérellátó Szolgálat élén, korábban milliárdokért vásároltak PCR-teszteteket olyan cégektől, amelyek Bayer feleségének ismerősi köréhez köthetőek, de a magyar rendőrség nem talált ebben semmi kivetnivalót annak ellenére, hogy ezekből több milliárd értékben kellett végül leselejtezni.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!