Alkotmányvédelmi Hivatal: Nem áll titkosszolgálati védelem alatt Cristiana Bársony-Arcidiacono

2024. szeptember 20. – 18:32

Másolás

Vágólapra másolva

Nem áll titkosszolgálati védelem alatt Cristiana Bársony-Arcidiacono, a libanoni robbantásokkal összefüggésbe hozott BAC Consulting Kft. tulajdonosa – közölte az Alkotmányvédelmi Hivatal (AH) a Telex megkeresésére.

Korábban a 49 éves Bársony-Arcidiacono Olaszországban élő édesanyja azt nyilatkozta az AP hírügynökségnek, hogy lánya több fenyegetést is kapott az elmúlt napokban, és „jelenleg egy biztonságos helyen van a magyar titkosszolgálatok védelmében”. A telefonon elért édesanya azt is állította, hogy a magyar szolgálatok kérték meg arra a lányát, hogy ne nyilatkozzon a médiának.

A nyilatkozattal kapcsolatban kérdéseket küldtünk az AH-nak, akik a válaszukban azt írták:

„Az információ nem igaz. Magyarországon a nemzetbiztonsági védelem alá eső személyek körét jogszabály rögzíti. Az érintett hölgy nem tartozik a védetti körbe, így védelmet nem kaphat.”

Hozzátették, hogy a magyar nemzetbiztonsági szolgálatok szerda óta vizsgálatot folytatnak, ezért Cristiana Bársony-Arcidiaconót többször is meghallgatták. „A vizsgálat eredményeiről a nemzetközi partnerszervezeteket és az Országgyűlés Nemzetbiztonsági Bizottságát folyamatosan tájékoztatjuk! A vizsgálat eddigi eredményei egyértelműen tisztázták, hogy az úgynevezett csipogók Magyarország területén sosem jártak, legyártásukban vagy átalakításukban magyar cég vagy magyar szakember semmilyen formában nem működött közre!” – írták.

Kedden több ezer belső kommunikációra használt csipogó robbant fel egyszerre a libanoni síita terrorszervezet, a Hezbollah több milicistájánál, több halottat és sok ezer sebesültet okozva. A csipogókról elsőre azt hitték, egy tajvani cég gyártja őket, de az Gold Apollo hamar egy zuglói házba bejegyzett magyar cégre, a BAC Consulting Kft.-re mutatott, amiről a magyar kormány és maga a cégvezető is azt állította, hogy csak közvetítő volt az ügyletben, nem ő gyártotta az eszközöket.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!